Se freaca cu mixerul galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase pe vremea aceea se frecau bine bine cu lingura de lemn, dar uite ce usor ne e acum se pune untul si se mixeaza in continuare, se pune cacao, bicarbonatul si faina alternand cu laptele.
In compozitie se pot pune nuci prajite si taiate bucatele, bucatele de ciocolata sau rahat lasat asa cum o stiam.Se pune în tava cu ulei si presarata cu faina si se da la cuptor 30 minute.Intre timp batut albusul spuma tare, pus pe rand zaharul si la sfarsit o lg de zeama de lamaie, se bate bine pana e tare si cand scoti mixerul raman varfuri.
Se scoate prajitura se unge bine cu dulceata si se pune deasupra albusul, cu o lingurita am facut gropite ca sa fie un pic mai festiva asa de Mos Nicolae apoi dat la cuptor inca 10-15 minute pana se intareste albusul si se face auriu deasupra, ia uitati ce varfuri frumoase. Se lasa pana se raceste si se taie din tava.
Comentarii (17):
Buuun
Prajitura ce o facea mami cand eram mica:) preferata mea!
F buna
Super bunaaaaa
Faina
Foarte buna ,pare
Este excelenta imi place la nebunie
Crema de albuse se poate face impreuna cu amidon, pe baie marina, si iese excelenta
Sunt retete excelente Dumnezeu sa i de a sanatate si putere la LISSA
Fffff buna