Petitchef

Prajitura cu cacao si spuma de albus

Desert
4 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru bezea:

Preparare

  • Se freaca cu mixerul galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase pe vremea aceea se frecau bine bine cu lingura de lemn, dar uite ce usor ne e acum se pune untul si se mixeaza in continuare, se pune cacao, bicarbonatul si faina alternand cu laptele.
  • In compozitie se pot pune nuci prajite si taiate bucatele, bucatele de ciocolata sau rahat lasat asa cum o stiam.Se pune în tava cu ulei si presarata cu faina si se da la cuptor 30 minute.Intre timp batut albusul spuma tare, pus pe rand zaharul si la sfarsit o lg de zeama de lamaie, se bate bine pana e tare si cand scoti mixerul raman varfuri.
  • Se scoate prajitura se unge bine cu dulceata si se pune deasupra albusul, cu o lingurita am facut gropite ca sa fie un pic mai festiva asa de Mos Nicolae apoi dat la cuptor inca 10-15 minute pana se intareste albusul si se face auriu deasupra, ia uitati ce varfuri frumoase.
    Se lasa pana se raceste si se taie din tava.


Poze

Prajitura cu cacao si spuma de albus
Prajitura cu cacao si spuma de albus - poza 2
Prajitura cu cacao si spuma de albus - poza 3
Prajitura cu cacao si spuma de albus - poza 4
Prajitura cu cacao si spuma de albus - poza 5
Prajitura cu cacao si spuma de albus - poza 6
Prajitura cu cacao si spuma de albus - poza 7

Întrebări:




Comentarii (17):

30/12/2013

Buuun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/10/2013

Prajitura ce o facea mami cand eram mica:) preferata mea!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/10/2013

F buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/04/2014

Super bunaaaaa

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Faina

(0) (0) Abuz
26/12/2013

Foarte buna ,pare

(0) (0) Abuz
17/04/2013

Este excelenta imi place la nebunie

(0) (0) Abuz
12/04/2013

Crema de albuse se poate face impreuna cu amidon, pe baie marina, si iese excelenta

(0) (0) Abuz
06/04/2013

Sunt retete excelente Dumnezeu sa i de a sanatate si putere la LISSA

(0) (0) Abuz
31/03/2013

Fffff buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează