Prajitura cu cacao si spuma de albus
Ingrediente
4
Pentru bezea:
Preparare
Preparare50 min
Gătire30 min
- Se freaca cu mixerul galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase pe vremea aceea se frecau bine bine cu lingura de lemn, dar uite ce usor ne e acum se pune untul si se mixeaza in continuare, se pune cacao, bicarbonatul si faina alternand cu laptele.
- In compozitie se pot pune nuci prajite si taiate bucatele, bucatele de ciocolata sau rahat lasat asa cum o stiam.Se pune în tava cu ulei si presarata cu faina si se da la cuptor 30 minute.Intre timp batut albusul spuma tare, pus pe rand zaharul si la sfarsit o lg de zeama de lamaie, se bate bine pana e tare si cand scoti mixerul raman varfuri.
- Se scoate prajitura se unge bine cu dulceata si se pune deasupra albusul, cu o lingurita am facut gropite ca sa fie un pic mai festiva asa de Mos Nicolae apoi dat la cuptor inca 10-15 minute pana se intareste albusul si se face auriu deasupra, ia uitati ce varfuri frumoase.
Se lasa pana se raceste si se taie din tava.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Buuun
am gătit această rețetă
anonymous
Prajitura ce o facea mami cand eram mica:) preferata mea!
am gătit această rețetă
anonymous
F buna
am gătit această rețetă
anonymous
Super bunaaaaa
anonymous
Faina
anonymous
Foarte buna ,pare
anonymous
Este excelenta imi place la nebunie
anonymous
Crema de albuse se poate face impreuna cu amidon, pe baie marina, si iese excelenta
anonymous
Sunt retete excelente Dumnezeu sa i de a sanatate si putere la LISSA
anonymous
Fffff buna
Punctează această reţetă