Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.
Crema : untul partial topit (eu l-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile,cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se intinde peste blat.
Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.Cine doreste poate glazura cu ciocolata (1 ciocolata) topita si amestecata cu 1 lingura de unt pentru a-i da luciu.Se poate orna cu crema sau cu frisca.
Comentarii (106):
Ouăle se pun crude in crema de unt?
Foarte buna
Foarte buna! Este preferata familiei! Eu in sirop pun in loc de esenta de rom coaja de portocala rasa.
Foarte buna ! Va recomand cu încredere.
Super buna
Gustul copilariei!
Este cea mai buna prajitura
Excelenta!!!
Am incercat si a iesit de nedescris ..un gust super bun..oricum de acum voi folosi numai aceasta reteta ..in special crema care este deosebit de buna
Excelenta