Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.
Ouale se amesteca cu zaharul, se pun pe baie de abur amestecand pana se ingroase ,apoi se pune o lg de cacao si se mai amesteca putin pana se omogenizeaza cacaoa;se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Untul la temperatura camerei ,se freaca pana se alifiaza bine,se pune cealalta lg de cacao si pe urma crema care s-a racit intre timp.
400 ml apa si 200g zahar ,se pun pe foc pana se topeste zaharul ,se adauga 2 plicuri de cappuccino si se da un clocot.Se ia si se lasa la racit. Blatul se taie in doua ,o parte se insiropeaza cu jumatate de sirop ,se pune crema ,cealalta jumatate de blat care se insiropeaza cu restul de sirop si deasupra o glazura din: 200g ciocolata se topeste cu 120 ml frisca ,calduta se intinde peste prajitura.
Se poate lasa blatul si intreg ,se insiropeaza cu toata cantitatea de sirop ,se pune crema si peste crema glazura. Se taie patrate cum facut ,si deasupra se pune cate un mot de frisca ,sau se taie bucatele mai mici ca orice prajitura.
Comentarii (18):
Lumeee dar aceasta reteta nu are decat 8 g de faina???? Voua v a iesit vad f buna...:))
Foarte buna! am mancat eu, dupa ce a facut-o nevasta-mea. :)
Foarte buna
Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Este super de buna !!!!! si mi-a si iesit ca in fotografii !!!!! nu-mi vine sa cred !!!!!!
Arata super azi o fac si eu
Delicioasa...am facut-o de nenumarate ori....mereu mai fina decat cealalta data...mmmmm
E printre preferatele mele si o fac des
I like it so much
thanks
Foarte delicioadsa!!!