Prajitura amandina

Desert
Dificil
1 h 35 m

Amandinele si savarinele erau intotdeauna in topul preferintelor cand tata ne ducea la cofetarie. Veti petrece ceva timp in bucatarie sa preparati aceasta prajitura dar va garantez ca se va manca in timp record.

Ingrediente

1

BLAT:

CREMA:

SIROP:

FONDANT:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire35 min
  • BLATUL:

    Pentru inceput se prepara blatul. Separati ouale apoi mixati galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

    Amestecati faina cu cacao si praful de copt apoi incorporati-o in amestecul de galbenusuri.
    Mixati albusurile pana devin pufoase si lucioase apoi puneti-le peste galbenusuri si amestecati cu o spatula de jos in sus.

    Tapetati o tava de cuptor (30X20 cm) cu hartie de copt si turnati compozitia. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C/gaz 4 pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
    Cand blatul este gata scoateti din cuptor, ridicati din forma si puneti deoparte. Lasati sa se raceasca complet.

    Cand blatul s-a racit, taiati pe jumatate.
  • SIROP:

    Puneti la fiert apa cu zaharul si esenta de rom, lasati pe foc mic pana se topeste zaharul. Insiropati blaturile cu siropul obtinut.
  • CREMA:

    Puneti ciocolata cu frisca lichida intr-o cratita pe foc mic. Cand ciocolata s-a topit luati de pe foc si lasati sa se raceasca apoi mixati pana ce crema devine pufoasa.

    Puneti crema peste o foaie de blat apoi asezati a doua foaie deasupra, usor sa nu se rupa. Pastrati putina crema pentru decor daca doriti.
  • GLAZURA:

    Trebuie sa recunosc ca a trebuit sa fac glazura de doua ori caci prima oara nu am lasat-o pe foc indeajuns. Pentru inceput puneti un vas la frigider (eu am folosit un castron din sticla) apoi intr-o cratita puneti apa si turnati zaharul in mijloc.

    Lasati pe foc mic pana ce zaharul se topeste si obtineti un sirop grosut (cam 12-15 minute). Picurati putin din siropul obtinut intr-un pahar cu apa rece si daca se formeaza mici bilute pe fundul paharului inseamna ca este gata. Adaugati mierea si luati de pe foc.

    Turnati siropul in vasul rece de la frigider si mixati pana ce incepe sa se ingroase si se albeste.
  • Dupa ce ati asamblat prajitura taiati in cuburi de marime potrivita.

    Puneti glazura pe baie de aburi adaugati 1-2 linguri de apa si amestecati pana devine fluid apoi adaugati cacao si amestecati bine.

    Turnati cate o lingura din glazura obtinuta peste fiecare prajitura, apoi am facut cate o avelina din crema pastrata pe fiecare amandina.

    POFTA BUNA!!!

Punctează această reţetă

CookWithAnaCookWithAna

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 5
atena_p2014

atena_p2014

Cu blatul asta lucrez mereu cand am nevoie de blat de cacao.Eu il fac putin diferit.Pun 2 linguri de faina si 4 linguri de cacao si nu pun apa.Restu e la fel.Iese f.fin,bun pt.un tort daca il fac rotund,sau pt.prajitura,rulada si le umplu cu crema dorita.Pofta buna!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Crema e o prostie, frisca nu se mai bate daca topesti ciocolata in ea inainte.
Blatul e ok.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

E orice, numai amandina nu! Sunt dezamagita complet de aceasta reteta!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bune au iesit,multumesc frumos pt cel mai util sfat legat de prepararea glazurei!!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Exc elent

am gătit această rețetă
abuz

ioanududec

Este excelentă !

abuz

anonymous

Buna

abuz

anonymous

Grozava !!! glazara se poate inlocui cu ciocolata .....

abuz

anonymous

Foarte buna !

abuz

anonymous

Supeeer

abuz
  • pagina 1 / 5