Petitchef

Prajitura Amandina

Desert
8 porții
40 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

BLAT:

CREMA:

SIROP:

GLAZURA:

Preparare

  • Blatul:se mixeaza foarte bine albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusurile, apa si uleiul. Se mixeaza foarte bine. La sfarsit se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna intr-o tava pregatita cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit.
    Crema:untul trebuie lasat in bucatarie cu cateva ore inainte sa-l folosim. El se va mixa foarte bine cu galbenusurile. Se adauga zaharul pudra si cacao. Se mixeaza iar la sfarsit se pune esenta de rom. Crema se da la rece.
    Siropul: se fierbe apa, zaharul, esenta si capuccino un minut. Se lasa la racit.
    Glazura: se face conform instructiunilor de pe plic dar se pregateste doar atunci cand prajitura este asamblata. Am ales sa combin ciocolata si caramel deoarece iese o combinatie foarte buna.
    Blatul racit se taie in doua. Insiropam jumatatea de blat, punem crema si pe urma celalalt blat. Insiropam si acest blat. Punem glazura peste prajitura si o dam la frigider pentru o ora. Cand o servim putem sa-i facem un mot de frisca.
    E delicioasa!


Poze

Prajitura Amandina
Prajitura Amandina - poza 2
Prajitura Amandina - poza 3

Întrebări:




Comentarii (46):

TAAAAAAAAAAAAARZANNN, 13/11/2018

ASOMECOOLSALLBOSSCF?DGIVCKSWWEGXNFVKNFKVNKXKVJDFBGKJXNFDJTNDGKJBNXNCGMFNFKJV,MN.
Bravo

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/10/2013

Incredibil de buna ! FELICITARI !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/10/2013

Iti lasa gura apa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/07/2013

Bn

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/07/2013

Favorita mea prajiturica
mmmm.......

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/04/2014

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz
11/03/2014

Prefer cremele fierte!!!

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Usor de pregatit fff bunaaa

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează