Petitchef

Prajitura caramel

Desert
6 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se bat galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga treptat uleiul, praful de copt si cacaoa. Se amesteca bine apoi se adauga laptele si faina treptat. Se pune esenta de rom si se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
    Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aprox 25-30 minute pana cand scobitoarea iese curata.
  • Crema
    Pentru crema folosit un plic de crema de caramel de la Dr. Oetker care amestecat cu 500 ml lapte si 3 linguri zahar.Se pun toate intr-un bol si se bat cu mixerul pana se intareste.
  • Se caramelizeaza zaharul iar cand acesta e lichid se adauga apa si untul. Se pun din nou pe foc si se amesteca pana se topeste untul. Se lasa la racit timp in care se prepara glazura de ciocolata.
  • Se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul si uleiul intr-o craticiora si se pune pe foc la foc mic si se amesteca pana incepe sa se topeasca ciocolata. Se ia de pe foc si se continua amestecul pana cand toata ciocolata este topita. Este foarte important sa nu fiarba de aceea se ia de pe foc inainte de a se topi toata ciocolata.
  • Se caramelizeaza zaharul dupa care se adauga apa si whisky-ul . Se lasa sa fiarba pana cand tot zaharul s-a racit. Nu va faceti griji pt alcoolul din whisky pentru ca la fiert alcoolul se evapora si ramane doar gustul.
  • Montare
    Se pune blatul cu fata in jos si se insiropeaza cu siropul preparat.
    Se pune crema si se niveleaza bine. Cand caramelul este rece , se ia cu o lingura si se scurge pe toata suprafata cremei .
    Peste caramel se pune glazura de ciocolata lasand 2 linguri de glazura pentru ornat, apoi se pune la rece .
    Dupa ce glazura de pe prajitura s-a intarit se scoate de la rece si se scurge cu o lingura glazura pusa deoparte sub forma de linii diagonale. Se pune din nou la rece pana in momentul servirii. Se taie cu un cutit inmuiat in apa calda.


Poze

Prajitura caramel
Prajitura caramel - poza 2
Prajitura caramel - poza 3
Prajitura caramel - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

08/10/2016

Pare bun

(0) (0) Abuz
04/10/2016

Mmm.....................

(0) (0) Abuz
LALYCA
LALYCA, 06/04/2010

Suer reteta,am salvato.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează