Incepem prin a curata fructele: papaya o taiem in doua si scobim afara samburii. Curatam de coaja fiecare jumatate de fruct si taiem pulpa in bucatele. Aveti grija sa mai taiati putin din mijloc, unde au fost samburii si sa aruncati acea parte pt ca este amara. fructul dragonului (daca este f copt) in cojim si il taiem bucatele.
Daca nu este f copt il injumatatim si scobim pulpa cu o lingurita. capsunele le spalam si le feliem. fructul pasiunii il injumatatim si scobim pulpa. gasit o noua metoda de a curata mai usor mango. Iata cum: taiem un capacel din baza fructului.
Il asezam pe un blat de lemn si taiem o parte din fruct, cat mai aprope de sambure. Felia taiata o crestam in patratele (aveti grija sa nu crestati si coaja). Apoi impingem felia inspre afara. Fiecare patratel de pulpa poate fi taiat acum usor cu cutitul. Continuati operatiunea pana terminati de feliat intreg fructul.
Incepem sa aranjam fructele in pahare: primul strat va fi de mango al doilea fructul dragonului ,al treilea papaya ,al patrulea capsuni , ultimul strat fructul pasiunii
Ornam fiecare pahar cu o felie de lime / lamaie si servim. Inca o data: este super super super buna! Din fructele ramase am facut un sorbet delicios!
Comentarii:
Ceva deosebit? nu vad ......
Buuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnn
In loc de "fructul dragonului" putem folosi litschi iar in loc de "fructul pasiunii" sa folosim maracuja?