Cuptorul se preincalzeste la 180ºC. Ciocolata se topeste pe bain-marie. Intr-un bol se cern faina, praful de copt, cacaoa si un varf de cutit de sare. Untul se bate spuma cu zaharul apoi se incorporeaza ouale si galbenusul.
Se adauga apoi ciocolata topita si esenta de vanilie, ingredientele uscate, nucile si fulgii de ciocolata. Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 30 minute. Se lasa sa se raceasca cel putin o ora inainte de a o taia.
Bastonase de ciocolataBriose cu ciocolata alba si neagraBriose cu fulgi de ciocolataRulada cu ciocolata si alune de padureBaton de ciocolata cu caiseButoane cu ciocolataFursecuri cu fulgi de grau.
Prajitura de banane cu iaurtBiscuiti cu ciocolataChec cu ciocolata amaruie si nuciPrajitura de ciocolata cu blat de nuciFursecuri de ovazBiscuiti olandeziPricomigdale cu nuci si ciocolataPrajitura de ciocolata si dovlecei.