Petitchef

Negresa cu inima de cocos

Am facut negresa aceasta pentru prima data in decembrie si am fost cu totii extaziati! Are o textura umeda, parfumata, datorita fulgilor de cocos si o crusta crocanta! Se topeste in gura efectiv si nu mai imi trebuie alta reteta de negresa! Asta e cea mai buna, dupa parerea mea :-) . Reteta este preluata de la Laura Adamache.

A, si ce mi-a placut cel mai mult la aceasta prajitura….faptul ca nu trebuie sa bag mixerul in priza, nu batem nici un albus, nimic, totul se desfasoara in liniste.

Desert
8 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Inima de cocos:

Preparare

  • Intr-o craticioara de inox punem untul impreuna cu ciocolata la foc mic si amestecam pana cand acestea s-au topit si omogenizat.
  • Dam deoparte craticioara si adaugam tot zaharul amestecand pana cand s-a incoroprat. Zaharul nu trebuie sa se topeasca.
  • O lasam sa se raceasca putin (nu trebuie sa fie foarte fierbinte pentru a nu se coagula oul), apoi adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare aditie cu ajutorul unui tel.
  • Cernem faina si praful de copt si o adaugam in ploaie peste compozitia de ciocolata amestecand bine de jos in sus.
  • Inima de cocos:

    Intr-un castronel punem fulgii de cocos si laptele condensat si amestecam pana cand devine pastoasa.
  • Asamblare prajitura:

    Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitia de ciocolata.

    Din loc in loc punem pasta de cocos cu ajutorul unei linguri apoi turnam si cealalta jumatate de compozitie.
    Deasupra punem restul de pasta de cocos cu lingura si amestecam cu ajutorul unui cutit prin cele doua compozitii, creand irizatii.
  • IMG_6771

    O coacem in cuptorul incins la 170 ºC timp de 40 – 50 de minute. O incercam cu un betigas si cand acesta iese curat, o scoatem din cuptor.
    IMG_6773

    O taiem rece, sau calduta, in nici un caz fierbinte!
    Pofta buna!

    Mirosul este imbatator de irezistibil! Ce poate fi mai bun decat o combinatie intre cioco si cocos :-)

    Sper sa va placa si voua!


Poze

Negresa cu inima de cocos
Negresa cu inima de cocos - poza 2
Negresa cu inima de cocos - poza 3
Negresa cu inima de cocos - poza 4
Negresa cu inima de cocos - poza 5
Negresa cu inima de cocos - poza 6
Negresa cu inima de cocos - poza 7

Întrebări:




Comentarii (26):

09/11/2013

Ufffffff.ce bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2014

SUPER

(0) (0) Abuz
31/01/2014

SUPERBA

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Delicioasa!

(0) (0) Abuz
24/01/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
11/11/2013

Excelenta si ca gust si ca efect!

(0) (0) Abuz
10/11/2013

Arata foarte bine.Cu siguranta voi incerca reteta.

(0) (0) Abuz
26/10/2013

Minunata,nu-mitrebuie alta reteta.......de negresa

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Faoarte buna

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Pare superbuna. Am sa o incerc sambata!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa fara unt
Negresa fara unt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu kit kat ®
Negresa cu kit kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Uleiul din nuca de cocos - un aliment complex Uleiul din nuca de cocos - un aliment complex

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează