Am facut negresa aceasta pentru prima data in decembrie si am fost cu totii extaziati! Are o textura umeda, parfumata, datorita fulgilor de cocos si o crusta crocanta! Se topeste in gura efectiv si nu mai imi trebuie alta reteta de negresa! Asta e cea mai buna, dupa parerea mea :-) . Reteta este preluata de la Laura Adamache.
A, si ce mi-a placut cel mai mult la aceasta prajitura….faptul ca nu trebuie sa bag mixerul in priza, nu batem nici un albus, nimic, totul se desfasoara in liniste.
Intr-o craticioara de inox punem untul impreuna cu ciocolata la foc mic si amestecam pana cand acestea s-au topit si omogenizat.
Dam deoparte craticioara si adaugam tot zaharul amestecand pana cand s-a incoroprat. Zaharul nu trebuie sa se topeasca.
O lasam sa se raceasca putin (nu trebuie sa fie foarte fierbinte pentru a nu se coagula oul), apoi adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare aditie cu ajutorul unui tel.
Cernem faina si praful de copt si o adaugam in ploaie peste compozitia de ciocolata amestecand bine de jos in sus.
Inima de cocos:
Intr-un castronel punem fulgii de cocos si laptele condensat si amestecam pana cand devine pastoasa.
Asamblare prajitura:
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitia de ciocolata.
Din loc in loc punem pasta de cocos cu ajutorul unei linguri apoi turnam si cealalta jumatate de compozitie. Deasupra punem restul de pasta de cocos cu lingura si amestecam cu ajutorul unui cutit prin cele doua compozitii, creand irizatii.
IMG_6771
O coacem in cuptorul incins la 170 ºC timp de 40 – 50 de minute. O incercam cu un betigas si cand acesta iese curat, o scoatem din cuptor. IMG_6773
O taiem rece, sau calduta, in nici un caz fierbinte! Pofta buna!
Mirosul este imbatator de irezistibil! Ce poate fi mai bun decat o combinatie intre cioco si cocos :-)
Comentarii (26):
Ufffffff.ce bun
SUPER
SUPERBA
Delicioasa!
Excelent!!!
Excelenta si ca gust si ca efect!
Arata foarte bine.Cu siguranta voi incerca reteta.
Minunata,nu-mitrebuie alta reteta.......de negresa
Faoarte buna
Pare superbuna. Am sa o incerc sambata!