Avem o reteta perfecta pentru o prajiturica ce poate fi servita la micul dejun, drept gustare sau doar pentru a va satisface pofta de dulce: madeleines cu ciocolata!
Indiferent ca sunt cu ciocolata alba, cu lapte sau ciocolata neagra, madeleines Petitchef nu te vor lasa indiferent!
Adaugati faina si praful de copt. Amestecati bine.
Topiti untul. Adaugati-l peste compozitia de mai sus. Amestecati bine.
Bateti pana cand aluatul devine cremos.
Turnati in forme si dati la frigider pentru cel putin o ora.
Incalziti cuptorul la 220° C si coaceti timp de 6 minute la 220° C apoi inca 6 minute la 180° C. Lasati sa se raceasca si scoateti madeleines din forme. Dati-le deoparte.
Puneti ciocolata taiata in forme. Topiti ciocolata in cuptorul incalzit. Dupa ce s-a topit, puneti madeleines in forme si apasati ferm cu degetele.
Dati la rece, la frigider timp de cel putin 30 de minute, astfel ciocolata se la lipi de madeleines. Scoateti usor din forme si gata.
As putea pune ciocolata in interior, in loc sa o topesc?
Răspuns:
Asta inseamna sa puneti putina ciocolata in aluat in momentul cand le puneti in tava pentru copt. Puteti sa incercati, dar puneti fulgi sau pepite de ciocolata. Un cub de cioco ar fi prea mult. S-ar putea sa nu creasca corect aluatul.
Comentarii (11):
06/02/2024
Foarte bune, le-am facut cu esenta de lamaie, au iesit delicioase si pufoase
Comentarii (11):
Foarte bune, le-am facut cu esenta de lamaie, au iesit delicioase si pufoase
O porție foarte bună
Este foarte buna reteta; am facut si madeleines au iesit perfecte!
Foarte delicioase si gustoase
E foarte bun lam facut si eu
Un dulce gustos, vreau sa incerc reteta -felicitari Petitchef_ro !
Spectaculos !
anna maria gh.
Vreau sa incerc reteta. probabil ca atunci voi acorda sase
*
Really great.Bravooooo
Super!!!