Madeleines cu ciocolata

Avem o reteta perfecta pentru o prajiturica ce poate fi servita la micul dejun, drept gustare sau doar pentru a va satisface pofta de dulce: madeleines cu ciocolata! Indiferent ca sunt cu ciocolata alba, cu lapte sau ciocolata neagra, madeleines Petitchef nu te vor lasa indiferent!
Ingrediente
Pentru 40 madeleines:
Preparare
Spargeti ouale intr-un castron.
Adaugati zaharul si amestecati bine.
Adaugati faina si praful de copt. Amestecati bine.
Topiti untul. Adaugati-l peste compozitia de mai sus. Amestecati bine.
Bateti pana cand aluatul devine cremos.
Turnati in forme si dati la frigider pentru cel putin o ora.
Incalziti cuptorul la 220° C si coaceti timp de 6 minute la 220° C apoi inca 6 minute la 180° C. Lasati sa se raceasca si scoateti madeleines din forme. Dati-le deoparte.
Puneti ciocolata taiata in forme. Topiti ciocolata in cuptorul incalzit.
Dupa ce s-a topit, puneti madeleines in forme si apasati ferm cu degetele.Dati la rece, la frigider timp de cel putin 30 de minute, astfel ciocolata se la lipi de madeleines.
Scoateti usor din forme si gata.
Întrebări
As putea pune ciocolata in interior, in loc sa o topesc?
Asta inseamna sa puneti putina ciocolata in aluat in momentul cand le puneti in tava pentru copt. Puteti sa incercati, dar puneti fulgi sau pepite de ciocolata. Un cub de cioco ar fi prea mult. S-ar putea sa nu creasca corect aluatul.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Foarte bune, le-am facut cu esenta de lamaie, au iesit delicioase si pufoase
gabriel
O porție foarte bună
anonymous
Este foarte buna reteta; am facut si madeleines au iesit perfecte!
anonymous
Foarte delicioase si gustoase
Catalina
E foarte bun lam facut si eu
anonymous
Un dulce gustos, vreau sa incerc reteta -felicitari Petitchef_ro !
anonymous
Spectaculos !
anna maria gh.
anonymous
Vreau sa incerc reteta. probabil ca atunci voi acorda sase
*
anonymous
Really great.Bravooooo
anonymous
Super!!!
Punctează această reţetă