Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Aprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt. Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana le incorporam pe toate.
Ajutandu-ne de un tel adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, alternand laptele cu faina, pana obtinem o compozitie vascoasa.
Intr-un vas separat, punem 5, 6 linguri din compozitie si o amestecam cu cacao si rom. Ungem forma de guguluf cu putin ulei sau unt si adaugam jumatate din compozitie.
Facut si o tava cu briose cu restul de aluat.Punem si compozitia de cacao deasupra, amestecand usor cu o furculita pentru a obtine efectul marmorat.Dam la cuptor pentru 30-40 de minute.Pentru decor: topim o ciocolata in putin lapte si dupa ce s-a racit o adaugam peste guguluf. Presaram nuca macinata.