Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou sa se intareasca iar albusurile.
Adaugam zaharul si mixam bine de tot pina se obtine o bezea tare.
Faina o punem in ploaie, putin cate putin si cu ajutorul unei spatule amestecam usor de jos in sus sa se incorporeze toata faina amestecata cu praful de copt, avand grija sa nu se lase albusurile.
Punem stafidele bine scurse, nuca de cocos, coaja de lamaie, amestecand incet. O forma de guguluf o ungem cu unt si o tapetam cu faina apoi asezam in ea compozitia obtinuta,
Deasupra radem cu cutitul ciocolata(optional) si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 30-40 de minute.
Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca, il pudram apoi cu zahar praf si il portionam pe o farfurie.
Comentarii:
O idee foarte buna si gustoasa pentru a folosi albusurile care raman!
FOARTE BUN!
De la al 5 lea rand.mai deducem..............daca stim cat de cat sa pregatim un chec
Acum fac si eu este la ucpror va zic dupa aceia ce a iesit