Intr-o craticioara destul de incapatoare topim untul impreuna cu zaharul si mierea de albine. O sa obtinem o compozitie de consistenta mierii de albine lichida.
Cat este inca calda adaugam cacaua cernuta si amestecam. Lasam la racit. Adaugam ouale pe rand si amestecam. Faina cernuta impreuna cu praful de copt le adaugam si pe ele.
Framantam pana obtineti un aluat neted si omogen.Impartim aluatul.Pe fundul unei tavi (22x33) , intindem o foie potrivit de groasa. La cuptor pana se usuca.Le lasam la racit pe toate.
Jumatate din cantiatea de lapte se fierbe cu zahar , iar cealalta jumatate cu faina. Cand sunt pe punctul de fierbere se adauga una dintre jumatati peste cealalta si se fierbe pana devine ca o budinca.
Cand crema este inca calduta se amesteca cu unt la temperatura camerei si se adauga suc proaspat de lamaie, cat doriti voi. La mine intra cam sucul de la 1 lamaie.
Umplem foile. Asezam deasupra lor o greutate (ex. un tocator de lemn) si le lasam "la tras" o noapte. A doua zi vor fi foarte moi si aromate.
Comentarii:
F.buna
Super delicioasa
Imi place foarte mult aceasta prajitura
Foarte delicioasa