Preincalziti cuptorul la 180 grade. Biscuitii se macina si se amesteca cu restul ingredientelor. Se preseaza apoi intr-o forma de copt.
Crema de branza se mixeaza bine cu zaharul. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, apoi restul ingredientelor. Se toarna crema peste blatul de biscuiti din tava si se misca putin pentru a elimina bulele de aer. Se pun cateva cani de apa la fiert.
Tava cu compozitia de cheesecake se pune in tava mare de aragaz. Se toarna apa clocotita pana la jumatatea formei de prajitura. Atentie daca folositi o forma de copt cu pereti detasabili: s-ar putea ca in timpul coptului apa sa patrunda inauntru. Tocmai din aceasta cauza ales o forma de portelan.
Dati la copt pt 45-55 minute. Inchideti focul insa lasati prajitura in cuptor pentru inca o ora. Acest lucru este absolut necesar pentru ca prajitura sa se raceasca treptat si sa nu crape. Dupa o ora, scoateti-o afara si lasati-o sa se raceasca complet la temperatura camerei. Apoi acoperiti-o cu o folie alimentara si puneti-o la frigider pentru a se intari.