Gelato de lamaie-un desert revigorant

Desert
6 porții
Foarte ușor
3 ore

Un desert racoritor, perfect pentru o zi fierbinte.


Ingrediente

6

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare




Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Sstefan, 29/06/2018

Rețeta este simplă și clară. DACĂ o citești, căci dacă nu... Zahărul din rețetă se pune la fiert împreună cu apa, iar zahărul pudră se bate cu albușul. Prin urmare, nu-i niciun mister de ce apar distinct „zahăr” și „zahăr pudră” în cantități diferite. În ce privește termenul „gelato”.., viața noastră întreagă (nu doar viața gastronomică) este de câteva zeci de ani împânzită de neologisme de origine englezează, franceză, italiană etc. Mai mult, milioane d eromâni s-au stabilit deja în străinătate, iar concediile le fac mulți prin Occident. În acest context, nu strică să ne obișnuim și cu lexiconul internațional. Prin urmare, nu va cade nimănui rangul dacă înghețata se va numi (opțional) „gelato”. Poftă bună !

am gătit această rețetă
(1) (0) abuz
Mariga, 29/06/2018

In video scrie ca se pune O LINGURITA de zahar pudra, iar in reteta scrie O LINGURA de zahar pudra. Deci?

(0) (0) abuz
20/02/2018

In limba romana se spune inghetata, nu gelato! Asta n-o stie petitchef?

(0) (0) abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Da, exact ca si cand tu ai spune sfarsit de saptamana si nu weekend. E un cuvant imprumutat si acceptat, dar ce usor e sa aruncam cu cuvinte. God bless you sau sa fii iubit!

21/07/2017

Bataie de joc!

(0) (0) abuz



+