Gelato de lamaie-un desert revigorant

Desert
Foarte ușor
3 ore

Un desert racoritor, perfect pentru o zi fierbinte.

Ingrediente

6

Preparare

  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 1Se taie capacele lamailor si se storc usor pentru a extrage sucul, fara a le deteriora. Scoateti toata pulpa fara a deteriora coaja. Raciti.
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 2Puneti la fiert zaharul impreuna cu apa. Apoi se adauga sucul de lamaie si se pune la rece timp de 3 ore.
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 3Se bate albusul spuma impreuna cu zaharul pudra.
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 4Scoateti de la rece siropul preparat anterior si adaugati albusul batut spuma. Amestecati usor incorporand cu grija.
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 5Puneti in congelator 30 de minute, apoi scoateti si amestecati usor. Nu va faceti griji in cazul în care lichidul este in partea de jos; se va amesteca in cele din urma. Repetati de 1-2 ori aceasta operatiune.
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 6Umpleti lamaile scobite cu acest gelato. Din acest amestec o sa ma ramana 3-4 portii. Puteti sa mai umpleti lamai sau il folositi mai tarziu,
  • Gelato de lamaie-un desert revigorant - Preparare etapa 7Gata! Savurati!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Sstefan

Rețeta este simplă și clară. DACĂ o citești, căci dacă nu... Zahărul din rețetă se pune la fiert împreună cu apa, iar zahărul pudră se bate cu albușul. Prin urmare, nu-i niciun mister de ce apar distinct „zahăr” și „zahăr pudră” în cantități diferite. În ce privește termenul „gelato”.., viața noastră întreagă (nu doar viața gastronomică) este de câteva zeci de ani împânzită de neologisme de origine englezează, franceză, italiană etc. Mai mult, milioane d eromâni s-au stabilit deja în străinătate, iar concediile le fac mulți prin Occident. În acest context, nu strică să ne obișnuim și cu lexiconul internațional. Prin urmare, nu va cade nimănui rangul dacă înghețata se va numi (opțional) „gelato”. Poftă bună !

am gătit această rețetă
abuz

Mariga

In video scrie ca se pune O LINGURITA de zahar pudra, iar in reteta scrie O LINGURA de zahar pudra. Deci?

abuz

anonymous

In limba romana se spune inghetata, nu gelato! Asta n-o stie petitchef?

abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Da, exact ca si cand tu ai spune sfarsit de saptamana si nu weekend. E un cuvant imprumutat si acceptat, dar ce usor e sa aruncam cu cuvinte. God bless you sau sa fii iubit!

anonymous

Bataie de joc!

abuz