Petitchef

Cheesecake cu briosa

Cand iubesti cheesecake-urile si briosa, dar mai ales sa nu poti alege intre aceste doua retete, cel mai bine este sa le combinati! Un rezultat absolut delicios!
Trebuie doar sa urmati pasii si explicatiile noastre detaliate de mai jos.

Desert
8 porții
20 min
8 ore
1 h 20 m
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Friganele cu briosa :

Cheesecake :

Pentru ungere:

Materiale

  • Forma patrata 23 cm x 23 cm
  • hartie de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Cheesecake cu briosa
    Cheesecake:
    Bateti crema de branza pentru a o face cremoasa. Adaugati smantana, zaharul, faina, sucul de lamaie si extractul de vanilie. Amestecati bine. La final, adaugati ouale si amestecati pana obtineti o textura omogena.
  • Etapa 2 - Cheesecake cu briosa
    Friganelele :
    Cu un tel, combinati laptele, ouale, zaharul si vanilia.
  • Etapa 3 - Cheesecake cu briosa
    Taiati felii din briosa (puteti folosi o briosa deja feliata sau felii de paine alba) si inmuiati-le in amestecul anterior.
  • Etapa 4 - Cheesecake cu briosa
    Asezati feliile de briosa inmuiate pe fundul unei tavi patrate acoperita cu hartie pergament.
  • Etapa 5 - Cheesecake cu briosa
    Turnati amestecul de crema de banza peste feliile de briosa.
  • Etapa 6 - Cheesecake cu briosa
    In cele din urma, acoperiti stratul de cheesecake cu briose inmuiate. Introduceti in cuptorul preincalzit la 140° C timp de 1 h si 5 minute.
  • Etapa 7 - Cheesecake cu briosa
    Scoateti cheesecake-ul din cuptor si ungeti-l cu unt topit si presarati cu zahar. Puneti iar in cuptor timp de 15 minute la 140° C. Pentru a obtine un strat auriu frumos, puneti cuptorul in modul gratar (200° C) timp de 2 min, si urmariti cu atentie coacerea!
  • Etapa 8 - Cheesecake cu briosa
    Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei timp de 8 ore (curaj, il veti manca curând!)
    Scoateti din tava si taiati in cuburi.
  • Etapa 9 - Cheesecake cu briosa
    Turnati sirop de artar, miere sau caramel!

Observații:

* Nu ezitati sa aromatizati compozitia pentru friganele.



Poze

Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa - poza 2
Cheesecake cu briosa - poza 3
Cheesecake cu briosa - poza 4
Cheesecake cu briosa - poza 5
Cheesecake cu briosa - poza 6
Cheesecake cu briosa - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 18/10/2023

Hai, pe bune? "Briosa"? Ce intelegi d-ta cand spui "briosa", ca eu vad doar niste felii de ceva, de paine, de cozonac, de... habar nu am ce este? La noi, briosa e briosa si are o forma standard cam la fel cu ceea ce numesc americanii "muffins", ori ceea ce ne prezinti d-ta ca fiind "briosa" nu are nici o legatura cu ceea ce stim noi! Nu mai comentez restul retetei ca nu are rost sa ma complic. Fac ceva asemanator mult mai simplu, mai gustos si cu ingrediente mai ieftine si la indemana oricui! Briosa..., auzi! Hahahahaaa!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu lamaie fara coacere
Cheesecake cu lamaie fara coacere
10 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu snickers
Cheesecake cu snickers
6 porții
4 h 52 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake de paște
Cheesecake de paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake basque
Cheesecake basque
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează