Cheesecake cu briosa

Desert
Foarte ușor
9 h 40 m

Cand iubesti cheesecake-urile si briosa, dar mai ales sa nu poti alege intre aceste doua retete, cel mai bine este sa le combinati! Un rezultat absolut delicios! Trebuie doar sa urmati pasii si explicatiile noastre detaliate de mai jos.

Ingrediente

8

Friganele cu briosa :

Cheesecake :

Pentru ungere:

Materiale

  • Forma patrata 23 cm x 23 cm
  • hartie de copt

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare8 ore
Gătire1 h 20 m
  • Cheesecake cu briosa - Preparare etapa 1Cheesecake:
    Bateti crema de branza pentru a o face cremoasa. Adaugati smantana, zaharul, faina, sucul de lamaie si extractul de vanilie. Amestecati bine. La final, adaugati ouale si amestecati pana obtineti o textura omogena.
  • Cheesecake cu briosa - Preparare etapa 2Friganelele :
    Cu un tel, combinati laptele, ouale, zaharul si vanilia.
  • Cheesecake cu briosa - Preparare etapa 3Taiati felii din briosa (puteti folosi o briosa deja feliata sau felii de paine alba) si inmuiati-le in amestecul anterior.
  • Cheesecake cu briosa - Preparare etapa 4Asezati feliile de briosa inmuiate pe fundul unei tavi patrate acoperita cu hartie pergament.
  • Cheesecake cu briosa - Preparare etapa 5Turnati amestecul de crema de banza peste feliile de briosa.
  • Cheesecake cu briosa - Preparare etapa 6In cele din urma, acoperiti stratul de cheesecake cu briose inmuiate. Introduceti in cuptorul preincalzit la 140° C timp de 1 h si 5 minute.
  • Cheesecake cu briosa - Preparare etapa 7Scoateti cheesecake-ul din cuptor si ungeti-l cu unt topit si presarati cu zahar. Puneti iar in cuptor timp de 15 minute la 140° C. Pentru a obtine un strat auriu frumos, puneti cuptorul in modul gratar (200° C) timp de 2 min, si urmariti cu atentie coacerea!
  • Cheesecake cu briosa - Preparare etapa 8Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei timp de 8 ore (curaj, il veti manca curând!)
    Scoateti din tava si taiati in cuburi.
  • Cheesecake cu briosa - Preparare etapa 9Turnati sirop de artar, miere sau caramel!

Punctează această reţetă

Observații

* Nu ezitati sa aromatizati compozitia pentru friganele.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

constanta_s2014

constanta_s2014

Hai, pe bune? "Briosa"? Ce intelegi d-ta cand spui "briosa", ca eu vad doar niste felii de ceva, de paine, de cozonac, de... habar nu am ce este? La noi, briosa e briosa si are o forma standard cam la fel cu ceea ce numesc americanii "muffins", ori ceea ce ne prezinti d-ta ca fiind "briosa" nu are nici o legatura cu ceea ce stim noi! Nu mai comentez restul retetei ca nu are rost sa ma complic. Fac ceva asemanator mult mai simplu, mai gustos si cu ingrediente mai ieftine si la indemana oricui! Briosa..., auzi! Hahahahaaa!

abuz