Cand iubesti cheesecake-urile si briosa, dar mai ales sa nu poti alege intre aceste doua retete, cel mai bine este sa le combinati! Un rezultat absolut delicios!
Trebuie doar sa urmati pasii si explicatiile noastre detaliate de mai jos.
Cheesecake: Bateti crema de branza pentru a o face cremoasa. Adaugati smantana, zaharul, faina, sucul de lamaie si extractul de vanilie. Amestecati bine. La final, adaugati ouale si amestecati pana obtineti o textura omogena.
Friganelele : Cu un tel, combinati laptele, ouale, zaharul si vanilia.
Taiati felii din briosa (puteti folosi o briosa deja feliata sau felii de paine alba) si inmuiati-le in amestecul anterior.
Asezati feliile de briosa inmuiate pe fundul unei tavi patrate acoperita cu hartie pergament.
Turnati amestecul de crema de banza peste feliile de briosa.
In cele din urma, acoperiti stratul de cheesecake cu briose inmuiate. Introduceti in cuptorul preincalzit la 140° C timp de 1 h si 5 minute.
Scoateti cheesecake-ul din cuptor si ungeti-l cu unt topit si presarati cu zahar. Puneti iar in cuptor timp de 15 minute la 140° C. Pentru a obtine un strat auriu frumos, puneti cuptorul in modul gratar (200° C) timp de 2 min, si urmariti cu atentie coacerea!
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei timp de 8 ore (curaj, il veti manca curând!) Scoateti din tava si taiati in cuburi.
Hai, pe bune? "Briosa"? Ce intelegi d-ta cand spui "briosa", ca eu vad doar niste felii de ceva, de paine, de cozonac, de... habar nu am ce este? La noi, briosa e briosa si are o forma standard cam la fel cu ceea ce numesc americanii "muffins", ori ceea ce ne prezinti d-ta ca fiind "briosa" nu are nici o legatura cu ceea ce stim noi! Nu mai comentez restul retetei ca nu are rost sa ma complic. Fac ceva asemanator mult mai simplu, mai gustos si cu ingrediente mai ieftine si la indemana oricui! Briosa..., auzi! Hahahahaaa!
Comentarii:
Hai, pe bune? "Briosa"? Ce intelegi d-ta cand spui "briosa", ca eu vad doar niste felii de ceva, de paine, de cozonac, de... habar nu am ce este? La noi, briosa e briosa si are o forma standard cam la fel cu ceea ce numesc americanii "muffins", ori ceea ce ne prezinti d-ta ca fiind "briosa" nu are nici o legatura cu ceea ce stim noi! Nu mai comentez restul retetei ca nu are rost sa ma complic. Fac ceva asemanator mult mai simplu, mai gustos si cu ingrediente mai ieftine si la indemana oricui! Briosa..., auzi! Hahahahaaa!