Se amesteca cele 4 linguri zahar cu amidonul. Adaugam 150 ml lapte rece putin cate putin, ca la budinca.
Restul de lapte se pune la fiert intr-o cratita impreuna cu ciocolata neagra pana da in clocot, se reduce focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit. Mixam untul cu zaharul pudra si adaugam in crema.
Preparam si glazura din interior, punem toate ingredientele la bain-marie sa se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.Se asambleaza prajitura astfel: 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura, procedam la fel pana terminam toate cele 5 foi de pandispan.
Preparam si glazura de decor. Cu o lingura de lemn freacam albusul si adauga incet zaharul pudra. Amesteca viguros pana ce vei obtine o pasta uniforma, potrivit de groasa. Intr-un castron, la foc domol se topeste ciocolata alba adaugand doua linguri de lapte .
Inainte sa se raceasca se incorporeaza si albusul de ou. In glazura alba picuram zeama de lamaie. Decoram prajitura, deasupra ultimei foi intindem glazura in strat uniform. Dam la rece pentru cca 3-4 ore.
Comentarii:
Foile prajiturii sunt de cumparat????????????
Abia astept sa o fac :*:*:*