E mai rapid asa, crema trebuie sa stea putin la rece. Daca nu aveti lapte condensat cumparat, atunci il preparati pe el primul, asa cum a descris aici. Am facut crema din belsug, adica cantitate dubla. Ca sa fiu sigura ca nu voi avea in final blat cu o mini dunga de lapte. Si nu mi-a parut rau, crema face tot farmecul acestei prajituri. A inceput prin a pune gelatina la umflat in lapte. Apoi a incalzit-o putin, fara a o fierbe.
A adaugat laptele condensat si a lasat deoparte, timp in care a batut frisca. A amestecat cele doua compozitii, a gustat si m-a decis ca nu mai e nevoie de miere suplimentara. Asta e o chestiune de gust, puteti sa mai indulciti daca va place. A lasat la rece pentru circa jumatate de ora sau chiar mai mult, timp in care a facut blaturile si a mai amestecat sporadic in crema. Si a si gustat. Ca deh, nu se putea sa scape asa bunatate! Haideti acum sa facem blatul, mai bine zis cu cele doua foi de blat. A preferat sa fac doua foi, in loc sa fac una mai groasa si apoi sa o tai pe mijloc.
Pur si simplu nu imi iese taietura dreapta. Asta e, m-a resemnat cu gandul . A separat albusul de galbenus. Albusul l-am batut spuma cu zaharul, apoi am adaugat galbenusul frecat cu putina sare, am turnat in ploaie faina amestecata cu caco si praf de copt, a omogenizat si gata blatul. Pentru ca m-a decis sa fac doua foi, am facut compozitia intr-un vas gradat : astfel, in tava a turnat fix jumate. Nu din ochi, ci pe masurat. Tava a fost tapetata cu hartie de copt, asa ca nu mi-a facut griji ca se va lipi la copt.
In cuptorul incins in prealabil la 170 de grade fiecare foaie de blat a avut onoarea sa stea cam 10 minute. Au stat cuminti la racit, fara sa fie scoase din tava. Norocul meu a fost ca am doua tavi de aceeasi dimensiune, asa ca asamblarea prajiturii a fost chiar simpla. Peste blatul copt aflat in tava mai inalta am turnat crema, a nivelat frumos si apoi a acoperit cu a doua foaie.
Acum urmeaza partea cea mai grea : trebuie sa stea la frigider cateva ore bune sa se intareasca crema. Noi a bagat nasul mai devreme si s-a cam mancat jumatate din ea. Asa moale cum era, mancata cu lingurita, ca inghetata topita.
Ce a scapat de prima invazie s-a mancat cu pofta a doua zi. Acum mi-au mai ramas doar pozele, ca dovada ca a avut o asa bunatate in casa.
A iesit buna,buna;buna! uneoi nu imi iese blatul dar acum tin ouale in putina apa calda si apoi se bat asa bine albusurrile!a iesit pufos si gustos,si e asa rapid de facut;recomand!
Unora chiar le place sa fie carcotasi!! Da, sunt cateva greseli de scriere pe acolo dar daca esti atent chiar au sens explicatiile. Eu am inteles-o asa ca in w-end ma apuc sa o gatesc familiei! Sigur o sa fie delicioasa!
Nu se intelege nimic de la modul de preparare a cremei. daca blatul mai intelegi ceva ca este cel de pandispan la crema ioc. Nu stiu cand pun laptele simplu si in ce. la ingrediente e si lapte dulce dar nu apare nicaieri ce faci cu el. Va rog cand faceti oreteta nu mai adaugati comentarii fara rost, Gen ce buna e , ca ati mancat tot sau chestii de astea care nu ne intereseaz pe cei ce vrem sa stim retetele. Sunt fara valoare si fara rost numai ne complicam si uitati sa souneti esentialul reteta corect. dimensiuni tavi nu . e varza reteta
Poate ca o sa iasa buna dar felul in care reteta e prezentata este infect! Nu are cap si coada, nu are pasi logici si se pare ca bucatareasa sau bucatarul are un alter ego care gateste alaturi de ea(el). Nu sti cand faci crema, cand faci blatul, se incepe cu o crema care trebuie sa stea la rece dar care se mananca desi nu a fost facuta inca etc. M-a luat durerea de cap. As fi vrut sa o gatesc dar cred ca imi ia mai mult timp sa descalcesc reteta decat sa pregatesc prajitura!
Nu este prezentata in nici o ordine logica modalitatea de preparare a retetei. Pasii 5 si 6 nu au nici o relevanta pentru o reteta. In momentul in care caut o reteta, mi-as dori sa vad pasi logici construiti pe principiul: actiune si rezultat asteptat. O reteta ar trebui sa se rezume la pasii necesari, nu la relatari adiacente complet subiective si irelevante.
Comentarii (22):
A iesit buna,buna;buna! uneoi nu imi iese blatul dar acum tin ouale in putina apa calda si apoi se bat asa bine albusurrile!a iesit pufos si gustos,si e asa rapid de facut;recomand!
SU-PER-BA!! Are un gust excelent si iti lasa gura apa numai cand te uiti la ea :* :) :D E irezistibila!! :*
Unora chiar le place sa fie carcotasi!! Da, sunt cateva greseli de scriere pe acolo dar daca esti atent chiar au sens explicatiile. Eu am inteles-o asa ca in w-end ma apuc sa o gatesc familiei! Sigur o sa fie delicioasa!
Nu se intelege nimic de la modul de preparare a cremei. daca blatul mai intelegi ceva ca este cel de pandispan la crema ioc. Nu stiu cand pun laptele simplu si in ce. la ingrediente e si lapte dulce dar nu apare nicaieri ce faci cu el. Va rog cand faceti oreteta nu mai adaugati comentarii fara rost, Gen ce buna e , ca ati mancat tot sau chestii de astea care nu ne intereseaz pe cei ce vrem sa stim retetele. Sunt fara valoare si fara rost numai ne complicam si uitati sa souneti esentialul reteta corect. dimensiuni tavi nu . e varza reteta
Poate ca o sa iasa buna dar felul in care reteta e prezentata este infect! Nu are cap si coada, nu are pasi logici si se pare ca bucatareasa sau bucatarul are un alter ego care gateste alaturi de ea(el). Nu sti cand faci crema, cand faci blatul, se incepe cu o crema care trebuie sa stea la rece dar care se mananca desi nu a fost facuta inca etc. M-a luat durerea de cap. As fi vrut sa o gatesc dar cred ca imi ia mai mult timp sa descalcesc reteta decat sa pregatesc prajitura!
Nu este prezentata in nici o ordine logica modalitatea de preparare a retetei.
Pasii 5 si 6 nu au nici o relevanta pentru o reteta.
In momentul in care caut o reteta, mi-as dori sa vad pasi logici construiti pe principiul: actiune si rezultat asteptat.
O reteta ar trebui sa se rezume la pasii necesari, nu la relatari adiacente complet subiective si irelevante.
Cine, frate, a adaugat, a batut, a separat...? ce scris, nashpa!
EXCELENT!!!!!!!!!!YUMMY, YUMMY,,,
Pentru ce marime de tava este reteta??
E cea mai buna prajitura!