Petitchef

Prajitura cu crema de lapte

Desert
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Preparare crema de lapte
    Laptele se pune la fiert intr-o cratita cu fundul gros sau un ceaunel.Cand acesta s-a incalzit bine se adauga zaharul ,bicarbonatul si praful de sare.Se fierbe la foc mic amestecand constant in el.Este gata atunci cand a scazut cam la jumatate si are culoarea caramelului.Se lasa sa se raceasca dupa care poate fi folosit .Se pastreaza foarte bine cam 10 zile intr-un borcan inchis ermetic la frigider.
  • Blatul
    Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat.Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si sarea alternand cu laptele.Se amesteca cu o paleta de jos in sus astfel incat albusul sa nu se lase.
    Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat.
  • Dupa ce blatul s-a racit foarte putin il intepam cu un bat de frigaruie pe toata suprafata si il insiropam cu amestecul de lapte si frisca rece(blatul ramane in tava in care copt dar nu uitati sa desprindeti de pe el hartia de copt).
    Se lasa la rece dupa care se portioneaza dupa placul fiecaruia si se serveste impreuna cu crema de lapte.Blatul insiropat trebuie tinut in permanenta in frigider astfel prajitura e mult mai buna.


Poze

Prajitura cu crema de lapte
Prajitura cu crema de lapte - poza 2
Prajitura cu crema de lapte - poza 3
Prajitura cu crema de lapte - poza 4
Prajitura cu crema de lapte - poza 5
Prajitura cu crema de lapte - poza 6

Întrebări:




Comentarii (11):

doinaru, 02/11/2016

Crema de lapte e de fapt lapte condensat. Prajitura este foarte gustoasa .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/11/2016

Da totusi 800 g de zahar ?? trebuie sa fac sala o luna ca sa il scot din sistem

(0) (0) Abuz
03/11/2016

Crema de lapte la ce se foloseste?

(0) (0) Abuz
02/11/2016

Iarasi ati uitat sa treceti marimea tavi !!!!!!!!!! Wow ce mult zahar .Dar ce rost are sa se foloseasca lapte si frisca lichida (doar tot din categoria lapte provin amindoua si inca 600 ml.) puteti da vreo explicatie ??? Thanks & God bless .

(0) (0) Abuz
02/11/2016

Cred ca este foarte buna!!!!Trebuie sa o incerc!!!!Multumesc!!!!

(0) (0) Abuz
16/09/2016

Vad comentarii cum ca e mult zahar...pai prajiturile de la cofetarie cat zahar credeti ca au de sunt asa bune, insiropate si delicioase? eu prefer sa cumpar din cand in cand cate o prajitura decat sa fac asa mult in casa, tot din cauza zaharului

(0) (0) Abuz
17/06/2016

DIABETUL NU ARE NICI O LEGATURA CU ZAHARUL CONSUMAT,DOAR DACA ESTI DEJA BOLNAV.

(0) (0) Abuz
07/09/2015

Pentru crema cred ca este extrem de mult lapte si zahar!In rest blatul il fac si eu tot asa.

(0) (0) Abuz
27/08/2015

Dupa atata zahar sigur faci diabet

(0) (0) Abuz
27/08/2015

Cum sa pui ,m ai omule ,800 gr de zahar la o crema, diabetul te paste

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează