Preparare crema de lapte Laptele se pune la fiert intr-o cratita cu fundul gros sau un ceaunel.Cand acesta s-a incalzit bine se adauga zaharul ,bicarbonatul si praful de sare.Se fierbe la foc mic amestecand constant in el.Este gata atunci cand a scazut cam la jumatate si are culoarea caramelului.Se lasa sa se raceasca dupa care poate fi folosit .Se pastreaza foarte bine cam 10 zile intr-un borcan inchis ermetic la frigider.
Blatul Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat.Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si sarea alternand cu laptele.Se amesteca cu o paleta de jos in sus astfel incat albusul sa nu se lase. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat.
Dupa ce blatul s-a racit foarte putin il intepam cu un bat de frigaruie pe toata suprafata si il insiropam cu amestecul de lapte si frisca rece(blatul ramane in tava in care copt dar nu uitati sa desprindeti de pe el hartia de copt). Se lasa la rece dupa care se portioneaza dupa placul fiecaruia si se serveste impreuna cu crema de lapte.Blatul insiropat trebuie tinut in permanenta in frigider astfel prajitura e mult mai buna.
Iarasi ati uitat sa treceti marimea tavi !!!!!!!!!! Wow ce mult zahar .Dar ce rost are sa se foloseasca lapte si frisca lichida (doar tot din categoria lapte provin amindoua si inca 600 ml.) puteti da vreo explicatie ??? Thanks & God bless .
Vad comentarii cum ca e mult zahar...pai prajiturile de la cofetarie cat zahar credeti ca au de sunt asa bune, insiropate si delicioase? eu prefer sa cumpar din cand in cand cate o prajitura decat sa fac asa mult in casa, tot din cauza zaharului
Comentarii (11):
Crema de lapte e de fapt lapte condensat. Prajitura este foarte gustoasa .
Da totusi 800 g de zahar ?? trebuie sa fac sala o luna ca sa il scot din sistem
Crema de lapte la ce se foloseste?
Iarasi ati uitat sa treceti marimea tavi !!!!!!!!!! Wow ce mult zahar .Dar ce rost are sa se foloseasca lapte si frisca lichida (doar tot din categoria lapte provin amindoua si inca 600 ml.) puteti da vreo explicatie ??? Thanks & God bless .
Cred ca este foarte buna!!!!Trebuie sa o incerc!!!!Multumesc!!!!
Vad comentarii cum ca e mult zahar...pai prajiturile de la cofetarie cat zahar credeti ca au de sunt asa bune, insiropate si delicioase? eu prefer sa cumpar din cand in cand cate o prajitura decat sa fac asa mult in casa, tot din cauza zaharului
DIABETUL NU ARE NICI O LEGATURA CU ZAHARUL CONSUMAT,DOAR DACA ESTI DEJA BOLNAV.
Pentru crema cred ca este extrem de mult lapte si zahar!In rest blatul il fac si eu tot asa.
Dupa atata zahar sigur faci diabet
Cum sa pui ,m ai omule ,800 gr de zahar la o crema, diabetul te paste