Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte. Gelatina hidratata in 2 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.
Apoi mierea si vanilia. Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.
Se lasa la frigider si cand se intareste putin, se pune crema peste primul blat si se acopera cu al doilea blat.
Sa da apoi la frigider pentru minim 3 ore, dupa care se taie foarte usor. Data viitoare am sa ma risc si la foi.
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si gris si se adauga la crema de gabenusuri, amestecandu-se usor. Se adauga laptele... Apoi uleiul si mierea... Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.
Se coc doua foi (30x34 cm) in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 170 de grade pentru 12 minute, aproximativ. Lasam blatul sa se raceasca si mai apoi desprindem hartia.
Induci în eroare !!! La început ai pus un pachet de foi de pandișpan iar, în final dai rețeta pt blat deci, ori ori ! Puteai să specifici că poți folosi în loc de blat foi de pandișpan (ceea ce cred că e o idee năstrușnică :) ) Blatul se face ca în rețetă dar, e puțin mai complicat că trebuie făcute două. Eu fac această prăjitură de mult timp și am adus o mică îmbunătățire. Într-o tavă de 36cm X 24cm pun întreaga cantitate(aluatul pt blat) și iese 1(un) blat pe care îl tai în două. Ce spui ???!!! :)))) GABRIEL
Comentarii:
Induci în eroare !!! La început ai pus un pachet de foi de pandișpan iar, în final dai rețeta pt blat deci, ori ori ! Puteai să specifici că poți folosi în loc de blat foi de pandișpan (ceea ce cred că e o idee năstrușnică :) ) Blatul se face ca în rețetă dar, e puțin mai complicat că trebuie făcute două. Eu fac această prăjitură de mult timp și am adus o mică îmbunătățire. Într-o tavă de 36cm X 24cm pun întreaga cantitate(aluatul pt blat) și iese 1(un) blat pe care îl tai în două. Ce spui ???!!! :)))) GABRIEL
Caut de mult o reteta pentru aceste foi.
Cum faci foile de pandispan?
Arata super bine si dabea astept sa o fac.