Petitchef

Felie de lapte

Desert
8 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru blat avem nevoie de:

Preparare

  • Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte. Gelatina hidratata in 2 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.
  • Apoi mierea si vanilia. Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.
  • Se lasa la frigider si cand se intareste putin, se pune crema peste primul blat si se acopera cu al doilea blat.
  • Sa da apoi la frigider pentru minim 3 ore, dupa care se taie foarte usor. Data viitoare am sa ma risc si la foi.
  • Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si gris si se adauga la crema de gabenusuri, amestecandu-se usor. Se adauga laptele... Apoi uleiul si mierea... Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea si se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.
  • Se coc doua foi (30x34 cm) in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 170 de grade pentru 12 minute, aproximativ. Lasam blatul sa se raceasca si mai apoi desprindem hartia.


Poze

Felie de lapte
Felie de lapte - poza 2
Felie de lapte - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

22/08/2015

Induci în eroare !!! La început ai pus un pachet de foi de pandișpan iar, în final dai rețeta pt blat deci, ori ori ! Puteai să specifici că poți folosi în loc de blat foi de pandișpan (ceea ce cred că e o idee năstrușnică :) ) Blatul se face ca în rețetă dar, e puțin mai complicat că trebuie făcute două. Eu fac această prăjitură de mult timp și am adus o mică îmbunătățire. Într-o tavă de 36cm X 24cm pun întreaga cantitate(aluatul pt blat) și iese 1(un) blat pe care îl tai în două. Ce spui ???!!! :)))) GABRIEL

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
24/08/2015

Caut de mult o reteta pentru aceste foi.

(0) (0) Abuz
22/08/2015

Cum faci foile de pandispan?

(1) (0) Abuz
13/07/2011

Arata super bine si dabea astept sa o fac.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gris cu lapte si sirop de brad
Gris cu lapte si sirop de brad
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cum sa faci lapte condensat dulce?
Cum sa faci lapte condensat dulce?
1 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Flan cu lapte condensat
Flan cu lapte condensat
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
8 porții
31 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Kit pentru orez cu lapte si ciocolata
Kit pentru orez cu lapte si ciocolata
6 porții
50 min
Foarte ușor

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Cel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizza Cel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizza Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează