Crema de vanilie - crema de patiserie

Desert
Foarte ușor
20 min

Crema de vanilie (crema de patiserie) este umplutura clasica pentru eclere, choux a la crème, cremsnit, torturi sau prajituri.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire10 min
  • Crema de vanilie - crema de patiserie - Preparare etapa 1Se fierbe laptele impreuna cu vanilia si semintele de la pastaia de vanilie.
  • Crema de vanilie - crema de patiserie - Preparare etapa 2Intr-un castron se amesteca galbenusurile si zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Se adauga amidonul de porumb și se amesteca bine.
  • Crema de vanilie - crema de patiserie - Preparare etapa 3Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus, apoi se pune totul craticioara. Se ingrosa pe foc mediu/mare amestecand constant cu un tel
  • Crema de vanilie - crema de patiserie - Preparare etapa 4Cand amestecul are consistenta dorita, se toarna in ramekins si se pune la rece timp de 3 ore.
  • Crema de vanilie - crema de patiserie - Preparare etapa 5Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Pentru o crema mai fluida sau mai groasa, adaugati sau eliminati amidon de porumb

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: