Piureul de mere: 2 mere se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aprox 2-3 minute,pana se inmoaie putin. Se scurg de apa si se paseaza cu blenderul. Se lasa sa se raceasca.
Umplutura: Se amesteca alunele tocate cu zahar,cacao,ciocolata rasa , faina si unt topit.
Aluatul: Se mixeaza untul cu uleiul si zaharul , se adauga ouale , pe rand mixand in continuare. Se adauga piureul de mere amestecat cu iaurtul si apoi faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si cacaua. Se mixeaza bine toate ingredientele sa rezulte un aluat moale .
Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu zahar tos. Chiar daca am folosit cu oarecare neancredere trucul asta s-a dovedit a merge de minune. Zaharul da stralucire checului si se scoate si mai usor din forma.
Se toarna jumatate din compozitia de aluat, se pune umplutura , se toarna si restul de aluat, iar deasupra se pun alunele tocate.
Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute. Checul se incearca daca este facut ,cu o scobitoare. Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma. Se decoreaza cu ciocolata topita.