Legumele se curata si se taie in bucatele cat mai mici. Se pun la foc intr-un vas cu apa toate legumele mai putin coditele de frunze de telina, ridichii, conopida, rosii si dovlecelul .
Cand legumele sunt aproape fierte se adauga uleiul de masline si legumele puse deoparte, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Urmeaza sa adaugam borsul dat in clocot si continuam fierberea pentru inca 10 minute. Luam vasul de pe foc si presaram din belsug leustean proaspat. La acest bors putem sa adaugam cativa taitei de casa sau fidea fara ou.
Iarasi tu, Sabina ??? Corect, se scrie "ridichiile" si "rosiile !!! Esti oltenca ??? Mai mult, "...presaram din belsug leustean proaspat...". Respectiv, cum ??? "1 legatura de leustean", intreaga, tocata fin/mare/... ??? Iarasi esti "VARZA" !!!
Bors de legume la categoria desert? Ce-as vrea sa capeti un bors d'asta ca desert la un eveniment! Cat despre reteta, ce sa zic: o spalatura de legume luate de-a valma
Dupa ingredientele din lista va fi o ciorba foarte aspra si foarte acra. Cui ii place n-are decat sa o faca asa, mie-mi place sa fie mai doamoala asa ca eu pun doua cepe mari, un morcov mai mare, scot telina, pastarnacul, conopida si nu stiu ce cauta ridichile in ciorba(stiam ca se pun la salate ca astea se mananca crude),asa ca le scot si pe astea si am sa pun in loc varza dulce, fasole verde si mazare, doi cartofi si am sa pun numai doua rosii coapte, pentru ca si rosiile sunt acre, iar bors am sa pun numai o cana ca sa nu mi se strepezeasca dintii, o lingura de sare, leusteanul de rigoare si gata acum pot sa mananc cu placere ciorba asta.
Comentarii:
Iarasi tu, Sabina ???
Corect, se scrie "ridichiile" si "rosiile !!!
Esti oltenca ???
Mai mult, "...presaram din belsug leustean proaspat...".
Respectiv, cum ??? "1 legatura de leustean", intreaga, tocata fin/mare/... ???
Iarasi esti "VARZA" !!!
Bors de legume la categoria desert? Ce-as vrea sa capeti un bors d'asta ca desert la un eveniment! Cat despre reteta, ce sa zic: o spalatura de legume luate de-a valma
"ridichii" cred ca se foloseste doar un i !
Dupa ingredientele din lista va fi o ciorba foarte aspra si foarte acra. Cui ii place n-are decat sa o faca asa, mie-mi place sa fie mai doamoala asa ca eu pun doua cepe mari, un morcov mai mare, scot telina, pastarnacul, conopida si nu stiu ce cauta ridichile in ciorba(stiam ca se pun la salate ca astea se mananca crude),asa ca le scot si pe astea si am sa pun in loc varza dulce, fasole verde si mazare, doi cartofi si am sa pun numai doua rosii coapte, pentru ca si rosiile sunt acre, iar bors am sa pun numai o cana ca sa nu mi se strepezeasca dintii, o lingura de sare, leusteanul de rigoare si gata acum pot sa mananc cu placere ciorba asta.
Este cuprinzatoare,frumos colorata,gustoasa si hranitoare!
este o placere sa o faci,gusturile se intrepatrund si o fac delicioasa.