Bors cu sfecla rosie(beetroot borscht)
Ingrediente
4
Preparare
- Prepararea este ultrasimplista,procesul avind loc intr-o oala de cca 4 litri. ceapa cu usturoiul si morcovul le amestecam in uleiul incins citeva minute,cca 2-3,dupa care stingem totul cu o cana de apa si adaugam restul de legume,completam cu apa ,sa fie legumele cuprinse de ea.
- Le lasam sa fiarba pina cind se inmoaie,cca 20-30 minute.in paralel,punem si borsul la fiert.cind legumele sunt fierte il adaugam si pe dumnealui ,apoi potrivim de sare si piper , lasam citeva clocote sa se imprieteneasca componentele,adaugam si leusteanul tocat,inchidem focul la aragaz si asteptam sa se raceasca borsul,asa este cel mai bun,cu mamaliga rece si ceapa zdrobita,iar de va e frica de aceasta varianta,cea cu un coltuc de piine si un ardei iute e destul de aproape ca satisfactie daca sunteti amatori de picant(erii!).
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
29/11/2013
Amintiri din copilarie, pe care le retraiesc mereu cand il fac!!!!
am gătit această rețetă

14/12/2013
Am mincat acest bors in urma cu multi ani infostul URSS /mi-a placut f.mult .acum vreau sa-l prepar si eu.
18/11/2012
Super fain! dar fara ceapa zdrobita si ardeiul iute, ca am oarecari probleme cu stomacul