Ciorba se face foarte usor, dar dureaza ceva mai mult sa fiarba sfecla. Curatam sfecla, o dam pe razatoarea mare si o punem sa fiarba in bors cel putin 30 de minute, pana cand e facuta. Daca nu este suficient bors cat sa acopere sfecla, completati cu apa.
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in cele 2 linguri de ulei pentru 1 minut, iar apoi adaugam aproximativ 1.2 litri de apa, acoperim cu un capac si lasam la foc mediu. Dupa ce au fiert 15 minute, adaugam cartofii taiati cubulete.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam sfecla si borsul si mai lasam sa dea cateva clocote. Batem oul, punem peste el cateva linguri din ciorba, iar apoi il turnam in oala. Potrivim de sare, adaugam leusteanul tocat fin si luam de pe foc.
Ciorbita este foarte buna atat calda cat si rece, poate fi servita cu smantana sau simpla, cu niste patrunjel proaspat tocat. Si daca ne gandim ca are doar 35 calorii la 100 de grame, nu putem decat sa ne bucuram.
Comentarii (17):
F.bun.Eu îi pun si putin cimbru si busuioc cu 10 min.inainte de a închide focul... și fara ou
Am incercat , e foarte buna!
Am testat-o. E ok.
Simpla, gust interesant, recomand
Acum vreau sa pregatesc ,doar ca adaug carne,nustiu poate-mi va reusi!!
Best red borsh I have ever done! Never could get the color right until now! Thanks for the tip!
Sfecla ,un aliment foarte sanatos
Cred ca merge si fara a praji ceapa
Super, miine ma apuc
Am incercat-o si arata minunat la culoare cat si la gust imi place