Se toaca morcovii, patrunjelul radacina, telina,ceapa si ardeiul in cubulete mici. Se pune pe foc o oala cu vreo 2 litri de apa, cand incepe sa se incalazeasca se pun radacinoasele dupa un pic de timp se pun si ceapa si ardeiul.
Apoi se taie cartofii cuburi si se pun si ei; aveti grija la cartofi daca sunt din aceia "fainosi" care fierb imediat si apoi se imprastie in oala puneti-i mai tarziu in oala nu imediat dupa celelalte legume.
Cand legumele sunt aproape fierte se pun si rosiile si asteptam sa dea ciorba din nou in fiert. Apoi punem zarzavatul de la borcan, sucul de rosii si mai asteptam inca o data sa ajunga la fierbere.
Si ultimul dar nu cel din urma minunatul bors acru; la bors n-as putea sa va zic o cantitate conteaza cat de acru e borsul, in primul rand, al meu era din ala acru din huste adevarate de la bunica, si in al doilea rand conteaza si gustul vostru, la noi in moldova ciorbele se fac acre.
Dupa ce ati pus borsul asteptati sa mai dea ciorbica in clocot, si apoi stingeti focul, puneti verdeata tocatat acoperiti oala cu un capac si lasati sa se odihneasca un pic.
Comentarii:
Bun singura nreteta in care se gaseste leusteanul