Se pregateste baza din biscuiti faramitati si unt. Se pune cercul detasabil de 22 cm în diametru, pe un platou si se preseaza biscuiti cu mana. Se da la rece.
Zmeura se striveste si impreuna cu zaharul se pune pe foc cateva momente. Apoi se strecoara printr-o sita. In pulpa rezultata se adauga i sucul de lmâie. Se lasa la rece.
Cantitatile de zahar din reteta poate va par mici, dar eu am folosit frisca Hulala si aceasta este deja dulce. Daca folositi smantana pentru frisca atunci adaugati mai mult zahar.
Pentru crema bavareza se pune la fiert laptele si smantana lichida. Intr-un vas se bat galbenusurile cu zaharul. Laptele fiert se adauga peste acest amestec si se continua pe foc, amestecand incet pe bain-marie, pana devine ca o crema.
Daca e cazul se strecoara, apoi se adauga gelatina inmuiata in apa rece, se lasa 10 minute, dupa care se adauga frisca batuta si pulpa de zmeura. Se mai lasa sa se raceasca putin, apoi se rastoarna peste blatul de biscuit. Se las? în frigider cateva ore. Se decoreaza dupa inspiratia de moment.