Ingrediente: o sfecla mare 5 cartofi medii o ceapa mica o jumamate de ardel gras 2 morcovi mici o radacina de pastarnac cateva frunze de telina cateva fire de...
Cel putin trei dintre cele cinci mese zilnice trebuie sa contina verdeturi sub diferite forme: salate, ciorba de loboda, mancare de stevie sau piure de urzici cu untisor”, ne spune prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Ingrediente: 1,300 kg carne de porc cu os 1 morcov mai mare 1 ceapa mare 3 maini de mazare congelata 3 maini de fasole verde congeleta 2 maini de orez 2...
Ingrediente: 1/4 varza alba 1 ceapa 3 catei usturoi 1 lingurita boia dulce 100 g. afumatura 2 linguri de pasta de rosii 2 linguri de smantana 2 cani de bors
Ingrediente: 1 kg pipote si inimi de pasare 100 ml. ulei 100 g. morcov 100 g. ceapa 100 g. ardei gras 100 g. pastarnac 100 g. telina 200-300 g. cartofi 200 g....
Ingrediente: ½ kg carne de porc, 4 morcovi, 2-3 fire ceapa verde, 2-3 fire usturoi verde, 1 legatura patrunjel verde, cateva fire de telina verde, 1-2 fire...
Ingrediente: 1 kg de burta 2 litri supa de vita un morcov patrunjel, leustean o ceapa intreaga, 2 galbenusuri 5 lg smantana 100 ml zeama de varza 3 catei de...
De la inceputul civilizatiei, ceapa a avut un rol important in alimentatie. Desi s-a crezut mult timp ca este o leguma banala, imediat ce i s-a descoperit gustul picant, ceapa a devenit un ingredient preferat in multe retete.