Fasolea se inmoaie in apa cu o zi inainte. Se scurge si si se pune la fiert in apa proaspata vreo doua ore pana cand fasolea este bine patrunsa.
Se taie costita in bucati mai mari si se pune intr-o oala fara ulei. Se prajeste pana cand grasimea s-a topit si costita devine crocanta. Se adauga ceapa, se caleste 2-3 minute, apoi se pun morcovul, ardeiul si telina. Se calesc cateva minute, cat sa se patrunda legumele.
Se sting cu jumatate de cana de vin, apoi se pune fasolea scursa si apa sau supa de pui. Se condimenteaza cu putina sare si piper, si se adauga foaia de dafin. Cand incepe sa fiarba se pun rosiile si se fierb 10-15 minute. Se adauga varza si se lasa pana cand varza este fiarta.
Se adauga pastele si se lasa sa fiarba inca 8-10 minute, si se potriveste ultima data cu sare si piper. Se opreste focul, se pune in castroane si se presara deasupra patrunjel proaspat si parmesan.
Comentarii:
Fara cuvinte!