Ciorba de fasole in paine de casa

Altele
8 porții
Ușor
2 ore

Ingrediente

8

Pentru paine:

Pentru ciorba:


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Paine toast - de casa


Preparare

Preparare1 oră
Gătire1 oră
  • Eu am facut si ciorba si painea in paralel.Prima data am pus putin carnea si fasolea la foc in cratite diferite si apoi m-am apucat de paine.Dupa ce am facut aluatul si l-am lasat sa dospeasca,am facut ciorba.

    Pentru paine:
    Am amestecat drojdia cu sare si putina apa calduta si am adaugat compozitia peste faina.Am framantat si am tot adaugat apa cat cuprinde.Am lasat cam o ora sa dospeasca aluatul.(Intre timp m-am ocupat de ciorba).
    Dupa ce a dospit,am impartit aluatul in 4 si l-am pus in 4 craticioare rotunde tapetate cu ulei si faina cu diamentrul cam de 20-25cm(eu recunosc,nu am avut 4 cratite exact la fel).Le-am lasat putin sa mai dospeasca,iar apoi le-am pus in cuptor cam o ora.La sfarsit am uns painitele cu galbenus de ou sa arate mai bine si le-am mai lasat 5 minute.

    Pentru ciorba:
    Am pus initial la fiert in oale diferite fasolea(a fiert cam 30 minute) si carnea(cam 10 minute).In oala in care am facut ciorba am prajit ceapa,morcovii,ardeiul si am condimentat cu sare,piper,boia.Am adaugat apa,fasolea,carnea,telina si le-am lasat la fiert.Cand au fost aproape fierte am adaugat sucul de rosii,tarhonul,cimbrul.Le-am mai lasat 10 minute sa fiarba impreuna si gata.

    Pentru servire:
    Am taiat cate un capac fiecarei paini si i-am scobit miezul.Am pus painile pe cate o farfurie si le-am umplut cu ciorba.Am acoperit cu "capacul" de coaja pe care l-am taiat si am servit.A fost delicioasa!!!!!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4
06/01/2018

Prea multa drojdie,3 cubulete?

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
21/01/2015

Ciorba de fasole nu contine bors acru?cu ce se acreste ciorba?

am gătit această rețetă
(0) (2) abuz
08/12/2013

Desi ciorba mea categoric este mai bua, totusi reteta de fata se apropie mult de reteta mea, arata superbine

am gătit această rețetă
(0) (1) abuz
25/09/2013

Super

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Alina, 05/05/2021

Totuși, nu vreți sa rectificati aceasta reteta?? Gramajul drojdiei nu se menționează, temperatura cuptorului nu, nimic despre consistenta aluatului, ar ajuta orice gospodina sa stie daca trebuie sa iasa mai tare, mai moale! Dar faptul ca ati fiert ciolanul afumat/costiță în doar 10 minute spune tot!! M-am răzgândit, mai bine ștergeți reteta de pe site :)

(0) (0) abuz
20/02/2015

O sa incerc si eu

(0) (0) abuz
17/02/2015

Foarte buna. o sa incerc si eu sa fac aceasta reteta cu bolul de paine.

(0) (1) abuz
04/02/2015

Un deliciu

(0) (0) abuz
26/01/2015

Este delicioasa!!!!!!!!

(0) (0) abuz
nimeni, 24/01/2015

De ce este nevoie ca fasolea si ciolanul sa fiarba in 2 oli separate ????
In rest cred ca este o reteta veche dar cu o prezentare originala

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 4



+