Inrudit cu macroul, tonul este un peste osos, mare, cu o carne frageda si delicata si textura uleioasa . Tonul este probabil cel mai cunoscut...
rețete tonmacroul este un peste mult mai mic decat tonul , are pielea de o culoare verde albastruie , iar pe abdomen este alb-argintie , spatele este...
rețete macrouDin aceeasi categorie ca si heringul, sardina este un peste de dimensiuni relativ mici, cu o carne fragila, uleioasa , ideal pentru gratar. Va dati...
rețete sardinaPangasius este un peste oceanic dar ceea ce intalnim noi la supermarket este peste care provine din crescatoriile din Vietnam, de-a lungul raului...
rețete pangasiusCrapul este pestele care se caracterizeaza prin solzii mari , spatele de culoare negricioasa iar abdomenul de culoare alb-galbui. Caracteristic la...
rețete crapLa fel ca si novacul, fitofagul este o specie de peste chinezesc . I se mai spune crap argintiu (datorita solzilor mici si argintii ) sau crap...
rețete fitofagSalaul este un peste apreciat pentru carnea sa alba, frageda, gustoasa si fara prea multe oase . Se caracterizeaza prin faptul ca are un corp...
rețete salauoxigenate. Se gaseste in raurile de munte dar se adapteaza in cele mai bune conditii si in crescatorii si lacuri de munte. In ciuda faptului ca are...
rețete pastravde preferat , gatite la abur, eliminand astfel bacteriile retinute prin procesul de filtrare al apei. Au o carne dulce, suculenta si de culoare...
rețete scoiciNordului sau dezvoltati in crescatorii special amenajate din Japonia, crevetii sunt apreciati pentru carnea lor gustoasa . Daca nu stiati partea...
rețete crevetiSomnul este pestele cel mai usor de recunoscut dupa gura mare, larg deschida si mustatile lungi . Carnea de somn este o carne grasa si dulce , cu...
rețete somnEste un peste de apa dulce iar pescarii spun despre el ca ar fi cel mai frumos peste al apelor dulci. La noi in tara se gaseste cu preponderenta in...
rețete platicaDorada este un peste care seamana cu bibanul sau cu platica. Datorita semnelor distinctive, banda aurie dintre ochi si pata aurie de pe obraji i se...
rețete doradaBibanul este un peste usor de recunoscut datorita inotatoarelor dorsale prevazute cu tepi, corpul un colorit verde-cenusiu stabatut de dungi negre...
rețete bibanStridiile sunt scoicile considerate delicatesa exotica. S e consuma crude dar si fierte, prajite, afumate, murate, la cuptor sau pe gratar . Ceea...
rețete stridiePestele cu un bot care seamana cu ciocul de rata, corp alungit acoperit de solzi marunti, gura larga si dinti puternici si ascutiti , cam asa am...
rețete stiucaMidiile sunt scoici cu carcasa dura . Carnea lor este considerata una dintre cele mai apreciate delicatese din intreaga lume si poate fi mancata...
rețete midieDespre cod putem spune ca la noi se gaseste doar varianta inghetata a Codului de Alaska. Codul este un peste cu carnea alba, ferma dar si frageda...
rețete codSomonul este pestele care aduce cea mai mare cantitate de Omega 3 si se caracterizeaza prin carnea rosie sau portocalie . Somonul are o aroma...
rețete somonSepia nu este un peste, este o molusca, un animal marin . Sepiile si calmarii sunt rudele caracatitelor. Gustul lor este undeva intre caracatita si...
rețete sepieCalamarii/calmarii sunt fructe de mare tubulare , foarte gustoase , care se disting prin modul rapid de preparare. Trebuie sa stiti ca pronuntia...
rețete calamarCaracatita considerata o delicatesa in randul mancarurilor exotice este usor identificabila de toata lumea datorita tentaculelor . O puteti gasi in...
rețete caracatitaHomarul, regele crustaceelor sau o delicatesa culinara din categoria fructelor de mare. Datorita carnii albe, ferme si fine, cu gust dulce si...
rețete homarHeringul este un peste cu corp alungit, suplu, cu carne uleioasa si numeroase oase fine care-i brazdeaza carnea. Este unul dintre pestii cei mai...
rețete hering