Somnul este pestele cel mai usor de recunoscut dupa gura mare, larg deschida si mustatile lungi. Carnea de somn este o carne grasa si dulce, cu putine oase, care este cel mai mult gatita pe gratar sau la cuptor, insa somnul poate si gatit si fiert sau prajit. Dintre modurile de prajire cel mai des este dat prin faina, malai si oua, apoi introdus in baia de ulei. In magazinele de specialitate il veti gasi comercializat proaspat, intreg, sub forma de fileuri sau rondele. Iata cu ce retete va recomandam sa va delectati: ciorba de somn, somn la cuptor, somn pane, saramura de somn, file de somn acoperit cu crema de branza si foite crocante, chiftelute de somn cu sos de patrunjel, somn la gratar cu sos alb.
Peștele este un aliment complex care conține proteine de calitate, omega-3, fosfor, calciu, iod și vitaminele B6,B12 și vitamina D. Se recomandă consumarea cu regularitate a acestui aliment sănătos și bogat în elemente esențiale organismului uman.