Se curata pestii de solzi, maruntaie si taiem capul pestilor. Se spala bine si se sterg cu prosoape de hartie. Pentru pestii mai mari, ii taiem in bucati, pe cei mai mici putem sa-i lasam netaiati, dar eventual putem sa-i taiem fileuri. Asezonam bucatile si fileurile de peste cu sare si piper.
Trecem bucatile de peste prin faina si lasam deoparte.Incingem o tigaie si adaugam 2 linguri de ulei si lasam sa se incinga si uleiul. Punem bucatile de peste la prajit circa 2-3 minute pe fiecare parte. Scoatem pestele si-l punem intrun vas sa stea la cald.Mai adaugam in tigaie restul de ulei si punem ceapa taiata in fasii subtiri (solzisori) si asezonam cu sare.
Calim ceapa pe foc mic pana devine lucioasa (max. 12-15 min). Adaugam usturoiul, sucul de rosii, vinul, zeama de la lamaie, foaia de dafin si mai tinem pe foc 1 minut ca aromele sa se intrepatrunda. Pregatim o tava pentru cuptor, punem 1 lingura de ulei si ungem bine tava. In tava adaugam sosul pregatit, din tigaie si pestele.
In cuptorul incalzit la 180ºC, introducem tava si o lasam aproximativ 20 de minute pentru ca pestele sa fiarba si sosul sa scada si sa se lege. Cand uleiul se ridica la suprafata, putem considera ca pestele e facut! Se pune pe un platou, impreuna cu sosul din tava si se orneaza cu patrunjelul maruntit.
Comentarii:
O reteta minunata
multumesc
O reteta usoara si foarte gustoasa
A
Foarte tare
Minunat!Bine ca sunt din Tulcea si gasesc repede peste .