Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare.Se poate adauga in tava intreg sau bucati.
Ceapa se taie pestisori,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt,se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt,se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.
Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.
Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa e delicioasa aceasta plachie ca la bunica mea.
Asta e un fel de tocana cu peste la cuptor nicidecxum plachie. La plachie pestele se prajeste inainte dat prin faina, la sos se pune doar multa ceapa, rosii (sau suc de rosii ori bulion) si foaie de dafin (poate si putin cimbru). Chestia asta cu pestele crud, cu ardei, usturoi, lamaie, tarhon este o inventie care nu spun ca nu ar fi gustoasa dar NU ESTE PLACHIE!
Comentarii:
Foarte buna.... Eu pun si rondele de morcov si pastarnac...gatite putin inainte de a le baga la cuptor....
Asta e un fel de tocana cu peste la cuptor nicidecxum plachie. La plachie pestele se prajeste inainte dat prin faina, la sos se pune doar multa ceapa, rosii (sau suc de rosii ori bulion) si foaie de dafin (poate si putin cimbru). Chestia asta cu pestele crud, cu ardei, usturoi, lamaie, tarhon este o inventie care nu spun ca nu ar fi gustoasa dar NU ESTE PLACHIE!
Fb.
Excelent
Ok