Petitchef

PLACHIE DE CRAP TARANEASCA LA CUPTOR

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare.Se poate adauga in tava intreg sau bucati.
  • Ceapa se taie pestisori,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt,se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
  • Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt,se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
  • Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.
  • Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.
  • Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa e delicioasa aceasta plachie ca la bunica mea.


Poze

PLACHIE DE CRAP TARANEASCA LA CUPTOR
PLACHIE DE CRAP TARANEASCA LA CUPTOR - poza 2
PLACHIE DE CRAP TARANEASCA LA CUPTOR - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Margareta, 12/10/2019

Foarte buna.... Eu pun si rondele de morcov si pastarnac...gatite putin inainte de a le baga la cuptor....

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 12/10/2019

Asta e un fel de tocana cu peste la cuptor nicidecxum plachie. La plachie pestele se prajeste inainte dat prin faina, la sos se pune doar multa ceapa, rosii (sau suc de rosii ori bulion) si foaie de dafin (poate si putin cimbru). Chestia asta cu pestele crud, cu ardei, usturoi, lamaie, tarhon este o inventie care nu spun ca nu ar fi gustoasa dar NU ESTE PLACHIE!

(2) (1) Abuz
13/12/2013

Fb.

(0) (0) Abuz
25/06/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
31/12/2011

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cum se gătește macrou în cuptor?
Cum se gătește macrou în cuptor?
2 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1 h 15 m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează