Pestele se curata,se transeaza in felii groase de 2-3 cm apoi se sareaza si se da prin faina se prajeste pe jumatate,cam 1-2 minute pe fiecare parte.
In uleiul ramas se caleste ceapa si ardeiul,pana ceapa devine translucida,apoi se adauga boiaua,vinul,lamaia,bulionul sau rosiile decojite,foile de dafin,sarea,piperul.
Toata compozitia se transfera intr-un vas termorezistent,se adauga feliile de peste si se da la cuptor ,la temperatura medie,timp de 20 de minute,pana se leaga sosul si uleiul iese la suprafata. Se serveste rece sau daca doriti calda cu mamaliguta.
Comentarii (34):
Foarte buna
F bun.. mersi de reteta :)
Foarte buna merita nota 10
Cea mai buna plachie ever
Super usor de gatit si un gust excelent.Felicitari
Fiecare face dupa gust si dupa bunul plac....tot omul a inventat retzetele, testand diferite combinatzii, dupa gust si dupa bunul plac !
Este excelenta aceasta plachie tocmai am mancat .
Super
Super
Dar usturoiul..cand?