Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie

Felul principal
Foarte ușor
1 h 55 m

Ingrediente

8

Pentru somn:

Pentru cartofi si sos:

Preparare

Preparare1 h 15 m
Gătire40 min
  • Preparare Pentru peste, taie somnul in jumatate, pe orizontala.Intr-un vas, amesteca cele doua feluri de ulei de masline cu coaja rasa si zeama de lamaie de lamaie si sare de mare, dupa gust.Unge ambele jumatati de somn cu acest amestec.
  • Aseaza una din jumatatai pe o farfurie, presar-o cu frunzele tocate si acoper-o cu cealalta jumatate de somn.Leaga somnul cu o sfoara si da-l la rece 1 ora.Incalzeste cuptorul la 190C.Scoate somnul de le rece si da-l la copt 50-60 minute pana cand carnea s-a facut.
  • Intre timp, fierbe cartofii in apa cu sare si frunzele de menta apoi scurge-i. Pentru sos, pune laptele la fiert impreuna cu lamaia.Dizolva amidonul in 200 ml vermouth apoi adauga-l in laptele fierbinte.
  • Lasa totul sa fiarba usor pana cand sosul incepe sa se ingroase.Adauga zaharul, sare de mare si piper alb, dupa gust si putina nucsoara macinata apoi amesteca bine.Serveste pestele taiat felii cu cartofi noi fierti si sos de lamaie.

Punctează această reţetă

LLaylalala

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super buna

abuz

anonymous

- extrordinara

abuz