Varza se curata de cotor, frunza cu frunza, se taie fisii subtiri si se pune la inabusit in uleiul infierbintat.O sa vi se para ca e foarte multa si nu aveti in ce s-o gatiti, dar pe masura ce puneti din ea la calit, isi va lasa apa, si va face loc pentru toata cantitatea.
Se amesteca si se adauga piperul, se oparesc rosiile, se curata de coaja, se mixeaza sa rezulte un suc care se toarna peste, sau se taie cubulete .
Cind s-a inabusit, se aseaza intr-o tava si se introduce la cuptor cca 40 minute, amestecand din timp in timp (eu am lasat-o 1h pentru ca asa scria in comanda: sa fie cat mai uscata).
Se serveste ca garnitura la diferite preparate, dupa preferinta, cu mamaliguta sau simpla, cu paine. Inainte de a o baga la cuptor.
Comentarii (26):
Este așa cum am mâncat odată
Recomand a se cali ceapa cu morcov
Asa da varza calita, nu cu fel si fel de legume si verdeturi. Cea mai buna.
NU STIU SA GATESC , DAR ASTA A IESTI FOARTE BUNA
Ok foarte buna
Delicioasa.... O voi repeta cu siguranta.
Forte buna reteta
Cred ca e buna,dupa ce fac va spun.
Asa nu cu 3 linguri de lemn de ulei ca la altii
Buuuuuuuuuuuuna