Varza calita

Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Varza cu bacon
-
Rulouri vegetariene de primavara cu varza rosie si cartof dulce
-
Salată de linte, dovleac, varză rosie, sfeclă și pătrunjel (perfecta pentru toamnă/iarnă)
-
Paste cu varză roșie și nucă
Preparare
Preparare40 min
Gătire1 oră
- Varza se toaca fidelute (daca e acra se spala in doua-trei ape).
- Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se pune varza, se lasa sa se caleasca pe foc mic, acoperit, apoi se amesteca; se pune iar capac si se mai lasa sa se inmoaie cateva minute.
- Se toarna bulionul, un pic de apa, piper, boia, 1-2 crengute cimbru, foi de dafin, eventual sare.
Se da la cuptor, aproximativ 1 ora.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
M
merceleo,
16/02/2017
Taiati marunt o legatura de marar si puneti-l la calit cu varza. Alta viata! O sa ma pomeniti!
am gătit această rețetă

constanta_s2014,
24/03/2023
Pentru mine, varza "calita", inseamna varza acra calita in ulei, cu boabe de piper si scazuta la cuptor, fara nici un alt adaos! Celelalte retete de asa zisa "varza calita" dar in care se pune ceapa sau nu, bulion(rosii/suc de rosii), foi de dafin, cimbru, carne...etc, eu zic ca nu sunt retete de "varza calita ci "mancare de varza cu...", sau simplu "varza cu..."! Aceasta reteta este buna, dar eu nu i-as spune in veci "varza calita" din moment ce ajunge sa fiarba cu bulion si apa!
Adrian,
20/03/2020
Unde e ceapa?Morcov si țelina rase mărunt și pastă de ardei o fac mult mai bună!
A
