Varza calita

Ingrediente
Preparare
- Varza se toaca fidelute (daca e acra se spala in doua-trei ape).
- Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se pune varza, se lasa sa se caleasca pe foc mic, acoperit, apoi se amesteca; se pune iar capac si se mai lasa sa se inmoaie cateva minute.
- Se toarna bulionul, un pic de apa, piper, boia, 1-2 crengute cimbru, foi de dafin, eventual sare.
Se da la cuptor, aproximativ 1 ora.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Marin
Simpla si buna de te lingi pe degete!!!!
merceleo
Taiati marunt o legatura de marar si puneti-l la calit cu varza. Alta viata! O sa ma pomeniti!
anonymous
Este una dintre cele mai bune mancaruri!

constanta_s2014
Pentru mine, varza "calita", inseamna varza acra calita in ulei, cu boabe de piper si scazuta la cuptor, fara nici un alt adaos! Celelalte retete de asa zisa "varza calita" dar in care se pune ceapa sau nu, bulion(rosii/suc de rosii), foi de dafin, cimbru, carne...etc, eu zic ca nu sunt retete de "varza calita ci "mancare de varza cu...", sau simplu "varza cu..."! Aceasta reteta este buna, dar eu nu i-as spune in veci "varza calita" din moment ce ajunge sa fiarba cu bulion si apa!
Adrian
Unde e ceapa?Morcov si țelina rase mărunt și pastă de ardei o fac mult mai bună!
anonymous
Obisnuit
anonymous
Este f.buna, mai ales acum in postul mare !
Ambra
Mai mult decar buna
anonymous
Un ardei iute si o sticla de vin alaturi

sergiu_s2013
♥
Punctează această reţetă