Varza calita

Varza Calita
Felul principal
Foarte ușor
1 h 40 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare40 min
Gătire1 oră
  • Varza se toaca fidelute (daca e acra se spala in doua-trei ape).
  • Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se pune varza, se lasa sa se caleasca pe foc mic, acoperit, apoi se amesteca; se pune iar capac si se mai lasa sa se inmoaie cateva minute.
  • Se toarna bulionul, un pic de apa, piper, boia, 1-2 crengute cimbru, foi de dafin, eventual sare.
    Se da la cuptor, aproximativ 1 ora.

Punctează această reţetă

VVanessa1

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

Marin

Simpla si buna de te lingi pe degete!!!!

am gătit această rețetă
abuz

merceleo

Taiati marunt o legatura de marar si puneti-l la calit cu varza. Alta viata! O sa ma pomeniti!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este una dintre cele mai bune mancaruri!

am gătit această rețetă
abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Pentru mine, varza "calita", inseamna varza acra calita in ulei, cu boabe de piper si scazuta la cuptor, fara nici un alt adaos! Celelalte retete de asa zisa "varza calita" dar in care se pune ceapa sau nu, bulion(rosii/suc de rosii), foi de dafin, cimbru, carne...etc, eu zic ca nu sunt retete de "varza calita ci "mancare de varza cu...", sau simplu "varza cu..."! Aceasta reteta este buna, dar eu nu i-as spune in veci "varza calita" din moment ce ajunge sa fiarba cu bulion si apa!

abuz

Adrian

Unde e ceapa?Morcov si țelina rase mărunt și pastă de ardei o fac mult mai bună!

abuz

anonymous

Obisnuit

abuz

anonymous

Este f.buna, mai ales acum in postul mare !

abuz

Ambra

Mai mult decar buna

abuz

anonymous

Un ardei iute si o sticla de vin alaturi

abuz
sergiu_s2013

sergiu_s2013

abuz
  • pagina 1 / 2