Piept de pui bardat

Ingrediente
2
Preparare
Preparare10 min
Gătire15 min
- Se incinge grill-ul cuptorului. Se spala pieptii de pui si se sterg bine, prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie apoi bucati lungi de 4-5 cm si groase de 2 cm.
- Se transfera bucatile de carne intr-un castron. Se sdauga sare, piper, boia si ulei. Se amesteca bine, cu mainile. Se inveleste fiecare bucata de carne cu o jumatate de feliuta de bacon. Se securizeaza cu o scobitoare.
- Se pun bucatile invelite in bacon pe o tava de copt, la circa 10-12 cm de sursa de caldura.
- Se frig 5-6 minute, pana se rumenesc, apoi se intorc si se frig alte 3-4 minute, pana ce baconul este rumenit frumos, iar carnea este facuta. Se servesc alaturi de muraturi si paine proaspata.
- Rulourile de bacon si piept de pui se pot prepara si la cxuptor, si prajite in tigaie, si intr-un cuptor cu halogen si curenti de convectie, ca Vita Cook se la Singer.
- Carnea de pui se poate condimenta diferit. Se poate folosi curry sau 7 arome romanesti.
- Puiul se si poate marina in marinade lichide, pentru un plus de gust si de suculenta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelent
Punctează această reţetă