Piept de pui cu vinete
Ingrediente
8
sunt ingredientelele doar ptr o portie, astfel incat in functie de nr de persoane avute la masa cantitatea se multiplica :
optional :
finisare:
Rețete inrudite
-
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
-
Cum se prăjește la tigaie un piept de pui?
-
Cum gătesc piept de pui în air fryer?
-
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- 1. Pieptul de pui spalat, curatat si bine condimentat se pune la rumenit pe gratarul incins.
2. Intre timp, spalam vanata, apoi o taiem rondele de cca 1 cm grosime, presaram un praf de sare peste acestea si, la final, le lasam la scurs pe niste servete de hartie! Cand feliile de vanata si-au lasat toata apa din ele le vom unge cu cateva lingurite de ulei de masline, apoi le dam la cuptor cca 15-20 min! Din cand in cand le intoarcem de pe-o parte pe alta.
3. Cand vinetele sunt usor inmuiate, le scoatem de la cuptor, asezam peste sunca felii, apoi pieptul de pui care tb sa fie rumenit , iar la final feliile de branza Gouda! Potrivim de sare, piper si adaugam oregano, apoi turnam si sosul de rosii si mai lasam la cuptor cca 15 minute.
4. Cand este gata puiul se serveste pe patul de vinete, presarand peste verdeata proaspata ( patrunjelul se potriveste foarte bine! ) si daca va place gustul si feliute se usturoi!
Reteta de piept de pui cu vinete este un deliciu!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
24/08/2011
Reteta nu explica modul de preparare! nu am inteles nimic !banuiesc ca este f gustoasa dar corect explicata:cum le dam la cuptor ?le asezam in tava ? tava trebuie unsa cu ceva ?cum pregatim sunca ?ceva asemanator cu cordon-bleu?
P
Piranda,
24/08/2011
Am sa incerc reteta, nu numai ca arata foarte bine, dar ingredientele care le contine imi dau impresia ca "gadila in mod placut" papilele gustative ! Spor tuturor !!!!