Cum gătesc piept de pui în air fryer?
Pieptul de pui la Air Fryer promite o gătire rapidă și controlată! Nu trebuie să stați cu ochii pe tigaie: în doar câteva minute, puiul dvs. este fraged pe interior și auriu pe exterior. Perfect pentru o masă ușoară sau pentru a însoți o salată mixtă, această metodă garantează un rezultat practic, sănătos și delicios... cine ar putea face mai bine ? ;)
Ingrediente
Materiale
- 1 bol + folie allimentară
- sau 1 cutie etanșă
- hârtie rezistentă la grăsimi
- Friteuză cu aer cald
Preparare
Se pune pieptul de pui într-un castron și se adaugă uleiul de măsline, sare, piper, paprika și rozmarinul uscat.
Se acoperă bine puiul cu marinada. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Se scoate din frigider și se lasă la temperatura camerei timp de 10 minute.
Se așază pieptul de pui în tava Air Fryer tapetată cu hârtie de copt.Se gătește timp de 10 minute în modul Air Fry la 180°C.
Totul este gata!
Observații
Trebuie să preîncălzesc Air Fryer?
Nu este nevoie să preîncălziți Air Fryer!
Trebuie să marinez pieptul de pui?
Îl puteți găti imediat, dar tot va trebui să îl lăsați la temperatura camerei timp de 10 minute înainte de a-l găti. Puteți adăuga la marinată condimente și ierburi aromatice la alegere! Nu ezitați să o personalizați.
De ce să las puiul la temperatura camerei înainte de gătire?
Puiul va fi mai puțin uscat.
Cum să păstrați puiul gătit?
În frigider: Se pune într-un recipient etanș și se păstrează până la 2 zile.
În congelator:Se pune într-o pungă pentru congelator.
Ce rețete pot face cu resturile de piept de pui?
Puteți face rulouri, quesadillas, rulouri de primăvară și o mulțime de alte rețete. Veți găsi o mulțime de inspirație pe site-ul nostru!
Ce garnituri ar trebui să fac?
Veți găsi o mulțime de garnituri și alte idei de rețete pentru Air Fryer chiar aici.
Aici am făcut o garnitură de cous cous în sos de roșii.