Foarte ușor de preparat, rapid și economic, această rețetă de ardei copți în friteuza cu aer va deveni un must-have în pregătirile noastre de vară :-) Avantajul acestei rețete este că poate fi folosită în diferite moduri: ca garnitură pentru bruschetta, condimentează o salata sau chiar adăugată la paste. Tot ce trebuie să faceți este să coaceți ardeii cu ajutorul Air Fryer, apoi să-i tăiați fâșii și să-i amestecați cu ulei de măsline și ierburi. Urmați rețeta pas cu pas de mai jos:
Spălați ardeii și gătiți-i în friteuza cu aer timp de 20 de minute la 200°c (mod "Air Fry"), întorcându-i la jumătatea gătitului.
La sfârșitul gătitului, transferați-i într-o pungă de congelator și lăsați-i să se răcească complet.
Odată răciți, curăță ardeii cu mâna.
Apoi tăiați ardeii curățați în fâșii destul de subtiri.
Puneți ardeii într-un recipient. Adăugați uleiul, cățeii de usturoi, rozmarinul uscat, sare și amestecați. Închideți recipientul și lăsați la frigider cel puțin 1 oră înainte de a consuma.
Cât se păstrează ardeii prăjiți? Aproximativ 4 până la 5 zile la frigider într-un recipient ermetic.
Cum să aromați ardeii? Puteți înlocui rozmarinul uscat cu busuioc proaspăt, oregano uscat sau cimbru, de exemplu!
Cum să folosiți ardeii copți? Îi puteți servi ca garnitură de vară pentru grătar sau îi puteți folosi pentru a acoperi bruschetele delicioase sau într-o salată de paste de exemplu!
Pot coace ardeii în cuptor? Desigur ! Continuați să gătiți ardeii timp de aproximativ zece minute în cuptor, urmărindu-i cu atenție.
Ce ardei să folosești? Vă recomandăm să folosiți ardei roșu sau galben, care sunt mai blânzi. De asemenea, puteți face un amestec pentru a avea ardei marinați colorați!