Căutați o alternativă sănătoasă la chipsurile tradiționale? Aceste Batoane de dovlecel sunt pentru voi! Bogate în fibre și vitamine, acestea sunt gătite în Air Fryer fără adaos de grăsimi. Panarea ușoară și crocantă le conferă o textură irezistibilă, fără a le compromite caracterul sănătos. O alegere perfectă pentru o garnitură gourmet fără vină :-)
Se taie dovlecelul în mai multe secțiuni și apoi în bastonașe.
Se amestecă făina, parmezanul și pesmetul panko. Se adaugă sare, piper, rozmarin uscat și praf de usturoi.
Se bat ouăle și se înmoaie un baton de dovlecel pentru a-l acoperi.
Se acoperă apoi batonul cu amestecul de pesmet și se procedează la fel cu celelalte.
Se unge ușor tava air fryer cu ulei de măsline (noi am folosit un spray). Așezați chipsurile de dovlecel în tavă, bine distanțate, și mai aplicați puțin ulei deasupra.
Segătesc chipsurile timp de 10 minute la 190°C în modul "air fry".
Cum se păstrează batoanele de dovlecel gătite în Air fryer? Păstrați-le într-un recipient etanș, la rece, timp de până la 3 zile. De asemenea, le puteți păstra în congelator.
Cum reîncălzesc batoanele de dovlecel gătite în Air fryer? Le puteți reîncălzi pentru câteva minute în Air fryer, în tigaie sau în cuptor.
Ce condimente ar trebui să adaug la batoanele de dovlecel gătite în Air fryer? Puteți adăuga condimente precum paprika sau piper cayenne, sau puteți înlocui rozmarinul cu ierburi de Provence sau oregano.
Ce sos ar trebui să folosesc la batoanele de dovlecel gătite în Air fryer? Pentru sos, vă recomandăm sosul nostru de iaurt.
Comentarii:
E