Iată un mod delicios de a vă bucura de chips-uri de dovlecel în friteuza cu aer! Preparate în cel mai scurt timp, aceste chipsuri sunt perfecte ca și gustare sănătoasă sau ca acompaniament la felurile tale preferate :-) Cu textura lor crocantă, aceste chipsuri de dovlecel sunt o alternativă gustoasă la chipsurile tradiționale . Urmați rețeta noastră rapidă de mai jos:
Spălați apoi tăiați dovlecelul în felii. Puteți folosi o mandolină sau un cuțit.
Amestecați pesmetul, parmezanul, usturoiul, sarea, piperul și oregano.
Înmuiați feliile de dovlecel în ou bătut,apoi în amestecul de pesmet.
Pulverizați ulei sau ungeți tava friteuzei cu aer apoi puneți dovleceii dați prin pesmet, distanțați unul de celălalt. Pulverizați (sau ungeți) cu ulei din nou.
Coaceți chipsurile de dovlecel timp de 8 minute la 200°C în modul Air fry.
Ce sos se potrivește cu chipsurile de dovlecei? Ne place să le mâncăm cu un sos pesto roșu sau cu un sos de iaurt!
Cum se păstrează chipsurile de dovlecel? Le puteți păstra într-un recipient ermetic într-un loc răcoros timp de până la 2 zile. Dacă se vor înmuia, le puteți reîncălzi puțin la cuptor sau în friteuza cu aer.
Putem congela chipsurile de dovlecel? Da, nicio problema!
Cum se consumă chipsurile de dovlecel? Reci sau fierbinți? Le puteți mânca reci sau calde.
Cum să reîncălziți chipsurile de dovlecel? Le puteți reîncălzi la cuptor pentru 5 minute la 180°C sau 3 minute în friteuza cu aer la 180°C.
Cum să faceți chipsuri de dovlecel coapte? Le puteți găti timp de 10 până la 15 minute la cuptor la 200°C, întorcându-le regulat.