Chipsuri de parmezan cu plante aromatice si condimente

Aperitiv
Foarte ușor
12 min

O alternativa excelenta la chipurile din comert! Nu este nevoie sa le sarati, parmezanul este deja.

Ingrediente

8

Preparare

Preparare5 min
Gătire7 min
  • Chipsuri de parmezan cu plante aromatice si condimente - Preparare etapa 1Aranjati mici gramezi de parmezan ras pe o foaie de copt, aplatizand putin pentru a forma o forma rotunda.
  • Chipsuri de parmezan cu plante aromatice si condimente - Preparare etapa 2Condimentati cu ierburi sau condimente: noi am folosit piper, ierburi de Provence, oregano și Pudra ardei d'Espelette
  • Chipsuri de parmezan cu plante aromatice si condimente - Preparare etapa 3Coaceti timp de 7 minute la 190° C, apoi lasati sa se raceasca, astfel incat parmezanul sa se intareasca.
  • Chipsuri de parmezan cu plante aromatice si condimente - Preparare etapa 4Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Gatirea: Fii cu ochii pe cuptorul tau pentru a evita arderea chipsurilor. Ar trebui sa fie doar aurii!

Stocare: Din pacate, aceste chipsuri nu vor dura mai mult de o zi. Nu uitati sa le puneti intr-o cutie etansa, dar este mai bine sa le consumati in aceeasi zi!

Condimentare: fii original si condimenteaza-le dupa cum consideri potrivit. Sunt permise toate aromele, platele aromatice sau condimentele la alegere. Parmezanul merge foarte bine cu cimbrul si alte ierburi provensale.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: