Moelleux cu masline si parmezan

Moelleux cu masline si parmezan
Antreuri
Ușor
30 min

Un moelleux altfel ... cu masline si parmezan. Nu e bun, e bun de te lingi pe degete!

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Incalziti cuptorul la 180° C.
    Ungeti bolurile cu unt. Scurgeti bine maslinele. Rezervati 4 masline pentru decor si taiati-le pe celelalte in jumatati (daca nu sunt taiate deja).
  • Intr-un castron se amesteca faina, pliculetul de drojdie uscata, sarea fina si piperul (dupa gust).
    Faceti o adancitura si spargeti acolo ouale, unul cate unul, adaugati uleiul si laptele.
    Se amesteca pana cand se obtine un aluat neted si apoi se adauga maslinele si parmezanul.
  • Se imparte aluatul in 4 si se pune in forme. Se coace 20 de minute.
  • Scoateti cu grija din cuptor cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.
    Decorati cu masline si presarati sare grunjoasa.

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Spre stiinta: Cuvantul ramekin nu est un nume propriu, nu se scrie cu litera mare, ci inseamna in limba engleza "castronas de ceramica ce se poate utiliza la copt"! In rest, reteta pare interesanta si nu foarte complicata.

Multumim de atentionare!

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

adicor

Se poate face tot aluatul intr-o tava de pizza(cu hartie de copt unsa cu unt)? Nu am castronele.Cat tin compozitia la cuptor ?Multumesc,stima

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cand vreodata ba ratatilor

abuz

John_

Noroc ca mi-am cumparat dictionarul! Dar tot degeaba ca n-am ramekine. Am castronase de tot felul rezistente la cuptor, dar daca ramekin nu e, nimic nu e!

abuz

anonymous

Interesant si bun de incercat.

abuz

anonymous

Pare bun,gustos

abuz

bebe bebe

Ok

abuz

anonymous

Cum adica nu e bun dar e bun?

abuz