Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti bolurile cu unt. Scurgeti bine maslinele. Rezervati 4 masline pentru decor si taiati-le pe celelalte in jumatati (daca nu sunt taiate deja).
Intr-un castron se amesteca faina, pliculetul de drojdie uscata, sarea fina si piperul (dupa gust). Faceti o adancitura si spargeti acolo ouale, unul cate unul, adaugati uleiul si laptele. Se amesteca pana cand se obtine un aluat neted si apoi se adauga maslinele si parmezanul.
Se imparte aluatul in 4 si se pune in forme. Se coace 20 de minute.
Scoateti cu grija din cuptor cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a le scoate din forme. Decorati cu masline si presarati sare grunjoasa.
Spre stiinta: Cuvantul ramekin nu est un nume propriu, nu se scrie cu litera mare, ci inseamna in limba engleza "castronas de ceramica ce se poate utiliza la copt"!
In rest, reteta pare interesanta si nu foarte complicata.
Răspuns:
Multumim de atentionare!
Comentarii:
A
adicor,
07/06/2018
Se poate face tot aluatul intr-o tava de pizza(cu hartie de copt unsa cu unt)? Nu am castronele.Cat tin compozitia la cuptor ?Multumesc,stima
Noroc ca mi-am cumparat dictionarul! Dar tot degeaba ca n-am ramekine. Am castronase de tot felul rezistente la cuptor, dar daca ramekin nu e, nimic nu e!
Comentarii:
Se poate face tot aluatul intr-o tava de pizza(cu hartie de copt unsa cu unt)? Nu am castronele.Cat tin compozitia la cuptor ?Multumesc,stima
Cand vreodata ba ratatilor
Noroc ca mi-am cumparat dictionarul! Dar tot degeaba ca n-am ramekine. Am castronase de tot felul rezistente la cuptor, dar daca ramekin nu e, nimic nu e!
Interesant si bun de incercat.
Pare bun,gustos
Ok
Cum adica nu e bun dar e bun?