Se cerne faina, se face loc la mijloc si se pune drojdia sfarmata cu mierea, putin lapte caldut si putina faina de pe margini. Se amesteca un pic sa se omogenizeze si se lasa 15 min sa creasca. Daca nu le vreti dulci scoateti mierea si puneti doar 1 lingurita de zahar.
Se pun restul ingredientelor si se framanta aluatul 10 min. pana devine elastic. E posibil ca aluatul sa mai necesite 1-2 linguri faina la framantat. Se lasa la crescut acoperit intr-un loc caldut cca. 30-45 min.
Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 16 buc. egale. Fiecare buc. se intinde intr-un dreptunghi de cca. 16 cm lungime si se ruleaza sub forma de sul. Se pot umple cu diverse umpluturi: cascaval, sunca, branza sau se pot lasa simple.
Se pun painicile pe hartie de copt si se mai lasa 30 min. la crescut in tava, acoperite. Se coc la 220 grade in cuptor preincalzit cca. 15 min. sau pana se rumenesc. Se scot si se ung calde cu unt topit.