matrite tip batoane sau o forma mica dreptunghiulara.
Preparare
În primul rand, vom pregati orezul expandat (in cazul in care ati cumparat orez expandat, mergeti direct la pasul 3) Avem nevoie doar de o tigaie antiaderenta. Puneti-o la foc mare si, imediat ce tigaia este complet fierbinte, adaugati o mana de orez (acoperind suprafata tigaiei).
Trucul pentru ca orezul sa se umfle si sa nu arda este sa miscati tigaia fara sa o luati de pe foc, astfel incat sa nu piarda căldura. (Lasati cate 2 secunde fara sa miscati, apoi agitati fara sa ridicati de pe foc)
Orezul, in cateva secunde, va incepe sa se umfle si sa sune ca si floricele, dar fara sa sara. Cand toate boabele sunt pufoase si usor prajite, turnati-le intr-un bol repede. Continuati sa faceti la fel cu restul de orez.
Topiti ciocolata si acoperiti baza mini-matritelor (daca nu aveti, puteti folosi o matrita dreptunghiulara si apoi la sfarsitul operatiunilor, taiati portiuni dreptunghiulare si veti avea batoane cu latimea dorita) Puneti la frigider 5 minute pentru ca ciocolata sa se intareasca.
Intre timp, Intr-un bol punem untul de arahide + miere + vanilia si incalzim 40 de secunde in cuptorul cu microunde.
Se toarna preparatul peste orez pufos si se adauga sarea. Se amesteca bine.
Scoateti matrita cu ciocolata intarita si turnati amestecul de orez in fiecare forma Apasati cu o lingura pentru a netezi suprafata.
Puneti la frigider 1 ora. Scoateti din forma si savurati.