Batoane din orez expandat

votează acum
Gustări
Foarte ușor
1 h 30 m

Ciocolata+ unt de arahide+ orez expandat. Amestecul perfect!

Ingrediente

6

Materiale

  • matrite tip batoane sau o forma mica dreptunghiulara.

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare1 oră
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 1În primul rand, vom pregati orezul expandat (in cazul in care ati cumparat orez expandat, mergeti direct la pasul 3)
    Avem nevoie doar de o tigaie antiaderenta. Puneti-o la foc mare si, imediat ce tigaia este complet fierbinte, adaugati o mana de orez (acoperind suprafata tigaiei).

    Trucul pentru ca orezul sa se umfle si sa nu arda este sa miscati tigaia fara sa o luati de pe foc, astfel incat sa nu piarda căldura. (Lasati cate 2 secunde fara sa miscati, apoi agitati fara sa ridicati de pe foc)
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 2Orezul, in cateva secunde, va incepe sa se umfle si sa sune ca si floricele, dar fara sa sara. Cand toate boabele sunt pufoase si usor prajite, turnati-le intr-un bol repede.
    Continuati sa faceti la fel cu restul de orez.
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 3Topiti ciocolata si acoperiti baza mini-matritelor (daca nu aveti, puteti folosi o matrita dreptunghiulara si apoi la sfarsitul operatiunilor, taiati portiuni dreptunghiulare si veti avea batoane cu latimea dorita)
    Puneti la frigider 5 minute pentru ca ciocolata sa se intareasca.
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 4Intre timp, Intr-un bol punem untul de arahide + miere + vanilia si incalzim 40 de secunde in cuptorul cu microunde.
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 5Se toarna preparatul peste orez pufos si se adauga sarea. Se amesteca bine.
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 6Scoateti matrita cu ciocolata intarita si turnati amestecul de orez in fiecare forma Apasati cu o lingura pentru a netezi suprafata.
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 7Puneti la frigider 1 ora. Scoateti din forma si savurati.

Punctează această reţetă

Observații

Va sfatuim sa le pastrati la frigider, deoarece la temperatura camerei puteti topi ciocolata si batoanele isi pot pierde fermitatea.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: