Petitchef

Paine cu ierburi aromate

Aperitiv
4 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Saramura:

Preparare

  • Se dizolva drojdia in 100g apa calduta (eu am pus drojdie la plic). Se adauga mierea si 150g de faina. Se lasa o ora la dospit, intr-un loc caldut si acoperit cu un servet curat.
  • Dupa o ora, se adauga 100g lapte si jumatate din restul de faina. Se framanta pana se omogenizeaza amestecul. Se adauga oul, zaharul, sare, restul de faina si ierburile si se framanta din nou cca 10 min. Se incroporeaza si uleiul in coca. Se lasa apoi 45min la crescut.
  • Dupa 45 min. Se pune in forma de paine sau se fac 4 bile care se pun intr-o tava rotunda si se mai lasa la crescut inca 30 min.
  • Intre timp se face saramura: se pune o lingurita de sare intr-un paharut cu apa clocotita si se amesteca pana se dizolva sarea. Se pune o lingura de ulei.
  • Dupa ce au trecut cele 30 min se apasa cu degetul painea astfel incat sa se formeze niste gropite in ea, si se unge cu saramura. Pus pe deasupra si ceva seminte de susan. Se pune la cuptor, la foc mic spre mediu pana se rumeneste.


Poze

Paine cu ierburi aromate
Paine cu ierburi aromate - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează