Paine indiana naan (indian naan bread)

Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Amesteca drojdia cu mierea si 50 ml apa. Lasa pana cand incepe sa faca spumaAmesteca faina, sarea, uleiul si iaurtul. Adauga laptele, drojdia si restul de 50 ml apaAmesteca cu o lingura la inceput, apoi framanta cu mana pana ce coca devine elastica.
- Daca coca e prea tare, mai aduga cate putina apa, pana devine mai moale.Lasa coca la crescut intr-un castron cam 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul
In timpul acesta incalzeste cuptorul la temperatura maxima si pune in el o tava mare, ca sa se incalzeasca bin. - Daca ai piatra pentru pizza, foloseste-o. Cu mainile unse cu ulei scoate coca din castron si imparte-o in 10 bucati.
- Intinde 3 bucati de coca sub forma ovala, nu prea subtire,ca sa nu iasa foarte uscate dupa copt
- Pune cele 3 bucati in tava incinsa si coace la 225 C (foarte tare) 7 minute, apoi intoarce pe cealalta parte si mai coace 7 minute.
- Scoate painea din cuptor si pune tava la loc in cuptor, ca sa se incalzeasca din nou. Mai coace 3 bucati. Continua pana cand termini toata coca.
Cooking with my soul
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: